Basket League: Αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Basket League: Αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ως αναμενόταν εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, η οικονομική προσφορά της ΕΡΤ, 6.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Basket League έλαβε σάρκα και οστά ύστερα από την αναμενόμενη εξέλιξη που προέκυψε την Παρασκευή (21/10).

Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων μετάδοσης όλων των αγώνων του πρωταθλήματος οι οποίοι ούτως ή άλλως καλύπτονταν ήδη από τα κανάλια (ΕΡΤ3, ERTSPORTS) της δημόσιας τηλεόρασης.

Κατά τη Λίγκα, “η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες”. Το συνολικό ποσό φτάνει αθροιστικά τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ΚΑΕ έχουν ήδη συμφωνήσει στην κατανομή των εσόδων, “αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος”, όπως επίσης ανέφερε η ανακοίνωση. Επί αυτής της κομβικής παραμέτρου και σύμφωνα με όσα είχε ήδη εξηγήσει το SPORT24 σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι ομάδες αποφασίστηκε να χωριστούνσε τρία επίπεδα, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο ανήκουν φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μαζί προβλέπεται να μοιραστούν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από το 50% του συνολικού ποσού.

Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Πλέον το μοναδικό που απομένει είναι η τυπική επικύρωση της σύμβασης από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις