Σενεγάλη, φουλ για τους «16»

Μουντιάλ

Με τον πρώτο και τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ καταπιάνεται ο Μερτζανίδης, στα μακροχρόνιά του προγνωστικά.

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες, μετράμε αντίστροφα τις μέρες για το Μουντιάλ, το οποίο θα λάβει μέρος στο Κατάρ και η έναρξη θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν θα είναι σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση αλλά οι ομάδες φέτος είναι αρκετά ανταγωνιστικές και σε ένα πολύ καλό επίπεδο και αυτό μας τραβάει αρκετά το ενδιαφέρον στα μακροχρόνια σημεία μας για το Μουντιάλ. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα προγνωστικά.

Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο Novibet

Μακροχρόνια Μουντιάλ: Γκρουπ A

Ξεκίνημα με τον πρώτο όμιλο εκεί όπου το Κατάρ θα έχει να αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ, την Σενεγάλη και το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά την Ολλανδία. Το Κατάρ κάνει το ντεμπούτο του έστω και σαν οικοδεσπότης αλλά το υλικό που έχει είναι αρκετά κακό και για αυτό και κανένας παίκτης δεν παίζει εκτός συνόρων.

Συνεχίζουμε με το Εκουαδόρ το οποίο μετράει τέσσερις εμφανίσεις σε τελική διοργάνωση στο Παγκόσμιο κύπελλο με την καλύτερη πορεία να είναι το 2006 όταν έφτασε μέχρι και τους «16». Φέτος δεν έχει κάτι τόσο τρομακτικό αλλά κυρίως έχει σκληροτράχηλους παίκτες που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους στην Λατινική Αμερική.

Η Σενεγάλη δηλώνει έτοιμη να αφήσει το στίγμα της και μακριά από την ήπειρο της μετά την κατάκτηση του ACON. Ξεχωρίζει ο μεγάλος σταρ της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ ο οποίος έχει στο πλευρό του τον Μεντί της Τσέλσι, Γκουεγιέ της Μαρσέιγ, Κουλιμπαλί της Νάπολι και άλλους παίκτες που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τέλος για τον πρώτο όμιλο αφήσαμε το μεγάλο φαβορί αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις το ρόστερ των «οράνιε». Αρχηγός και ίσως από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο (αν όχι ο καλύτερος) Βαν Ντάικ, τον οποίο τον πλαισιώνει ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο, ο Ντε Λιχτ. Επίσης διαθέτει και τρομερή επιθετική ικανότητα αφού έχει τον Ντεπάι και τον Ντανζούμα με τον δεύτερο να κάνει τρομερή χρονιά στην Βιγιαρεάλ.

Εκτίμηση: Θαρρώ πως θα δούμε πρώτη θέση την Ολλανδία και θα παιχτεί μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Εκουαδόρ και Σενεγάλη για την δεύτερη θέση. Πιστεύω ένα επίπεδο πιο πάνω οι Αφρικανοί αφού το ρόστερ σχηματίζεται με ποδοσφαιριστές από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μακροχρόνια Μουντιάλ: Γκρουπ Z

Με δύο Ευρωπαϊκές ομάδες αποτελείται αυτός ο όμιλος αλλά και πάλι το φαβορί είναι άλλο. Η Ελβετία έκανε τρομερή εμφάνιση στο Euro αφού έφτασε μέχρι τα προ-ημιτελικά. Μετράει 11 εμφανίσεις σε τελική φάση του Mundial με την πιο σύντομη καλή πορεία να είναι το 1954 φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Σακίρι, Τζάκα, Ακαντζί και Σεφέροβιτς κάποια από τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει.

Η Σερβία είναι η δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα, και αυτό είναι το τέταρτο Παγκόσμιο κύπελλο στο οποίο συμμετέχει σαν Σερβία αφού τα προηγούμενα χρόνια είχανε και το Μαυρβούνιο στην ονομασία τους ή ακόμα και πιο παλιά όπου συμμετείχε σαν Γιουγκοσλαβία. Αγωνιστικά τώρα διαθέτει παίκτες με τρομερή ποιότητα όπως ο Τάντιτς, Μίτροβιτς, Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Βλάχοβιτς.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Συνέχεια με το φαβορί όχι μόνο του ομίλου αλλά και όλης της διοργάνωσης. Ο λόγος για την Βραζιλία η οποία διαθέτει τρομερή ποιότητα παικτών και πιστεύω θα φτάσει πολύ μακριά. Έχει σχετικά έναν πολύ καλό όμιλο για να περάσει πρώτη και δεν πιστεύω πως θα αφήσει τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Νεϊμάρ, Βινίσιους, Κασεμίρο, Μαρκίνιος, Φαμπίνιο, Έντερσον και ακόμα 20 μεγάλα ονόματα διαθέτει ο Τίτι στην φαρέτρα του.

Τέλος το Καμερούν το οποίο έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Αλγερία ακόμα και αν ηττήθηκε στο πρώτο ματς βρήκε τα αποθέματα για την ανατροπή. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο ACON ενώ είχε και δύο ποδοσφαιριστές με οχτώ και πέντε γκολ στην πρώτη και δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Αμπουμπακάρ και Τόκο Εκάμπι είναι τα δύο μεγάλα όπλα των Αφρικανών και εννοείται ο δεύτερος αρχηγός Τσούπο Μοτίνγκ.

Εκτίμηση: Θα πάρουμε την ασφαλή επιλογή με την Βραζιλία να τερματίσει πρώτη στον όμιλο της αφού πιστεύω δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένας από τους τρεις αυτό το ρόστερ της «σελεσάο».

Δυάδα απόδοσης 2.29
1ος Όμιλος
Πρόκριση: Σενεγάλη
1.72
7ος Όμιλος
Νικήτρια: Βραζιλία
1.33
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις