Το 22% της Μπράγκα στους ιδιοκτήτες της Παρί

Προγνωστικά ημέρας

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Παρί Σεν Ζερμέν αγόρασε το 22% των μετοχών της Μπράγκα

Στην οικογένεια της «Qatar Sports Investments» εντάχθηκε η Μπράγκα, καθώς όπως ανακοινώθηκε, πωλήθηκε το 22% της πορτογαλικής ομάδας στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Με αυτό τον τρόπο, η «Qatar Sports Investments» προχωρά το πλάνο της πολυϊδιοκτησίας, καθώς πρόκειται για την πρώτη της κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, αφού πέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει επενδύσει σε άλλη ομάδα.

Το πλάνο είναι σε βάθος χρόνου, η Μπράγκα να γίνει ευθέως ανταγωνιστική σε Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί περισσότερο την τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος, χωρίς να διεκδικεί ουσιαστικά το πρωτάθλημα.

Η συναλλαγή συνεπάγεται συνολική αποτίμηση 90 εκατομμυρίων ευρώ για την Μπράγκα, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη συμφωνία και μάλιστα, αυτό το ποσό βασίζεται στην προσδοκία αύξησης εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αναμένεται να αποτελέσουν προϊόν συλλογικής διαπραγμάτευσης (κεντρική διαχείριση) μέχρι το 2027.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις