Ντέρμπι σε Βρετάνη και βορρά

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας. Βλέπει φάουλ στα σημερινά ντέρμπι της Ligue 1 o #Cascadeur. Επιλογές από 1.90 έως 6.25!

Καλημέρα φίλοι κουβανέζοι. Δύο ντέρμπι σε Βρετάνη (Μπρεστ – Λοριάν) και βορρά (Λιλ – Λανς) περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Ligue 1 με το οποίο ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική. Βάση της σημερινής μας στήλης για τα προγνωστικά Γαλλίας τα δύο παραπάνω παιχνίδια ενώ θα εστιάσουμε και στο Κλερμόν – Οσέρ. Για πάμε…

Προγνωστικά Γαλλίας: Βίοι αντίθετοι στο ντέρμπι της Βρετάνης

Ξεκινάμε τα σημερινά προγνωστικά από το ΜπρεστΛοριάν. Οι «πειρατές» δεν κατάφεραν -αν και προηγήθηκαν- να επιβληθούν ούτε απέναντι στην Οσέρ των δέκα παικτών (από το 52′). Έμειναν έτσι για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη ενώ το μοναδικό φετινό τρίποντο παραμένει αυτό στην έδρα της Ανζέ (1-3).

Το λιγότερο εκπληκτική η πορεία της Λοριάν φέτος η οποία κέρδισε και τη Λιλ (αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο), έφτασε τις τέσσερεις συνεχόμενες νίκες και επτά συνολικά φέτος, ρεκόρ που την έχει φέρει στην τρίτη θέση της Ligue 1. Το ερώτημα βέβαια είναι αν και κατά πόσο θα αντέξουν οι «μπακαλιάροι» σε τέτοια επίπεδα απόδοσης. Είναι πάντως ομάδα δουλεμένη, με πολλά τρεξίματα, καλές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα και «φαρμακερές» αντεπιθέσεις.

Στις δύο περσινές συναντήσεις τους επικράτησε ο εκάστοτε φιλοξενούμενος με το διπλό της Λοριάν στο «Φρανσίς Λε Μπλε» να βάζει τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών από τη Μπρεστ. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι και στα δύο περσινά είχαμε αποβολή εις βάρος του γηπεδούχου.

Σίγουρα η φόρμα λέει Λοριάν. Δεν παύει όμως αυτό να είναι ένα ντέρμπι και τέτοιες παράμετροι πολλές φορές πάνε περίπατο. Θα αποφύγουμε εδώ τα σημεία και θα πάμε με τα φάουλ των γηπεδούχων που μετρούν 13 ανά αγώνα. Ένα ποντάρισμα θα κάνουμε και στο να βγει κόκκινη κάρτα στον αγώνα ή να καταλογιστεί πέναλτι, επιλογή που βρίσκουμε στο 2.15 από τη Stoiximan.

Σούπερ διπλή προσφορά* για λίγες ημέρες!

Αήττητος ο Γκαστιέν με αντίπαλο τον Φιρλάν

Δεύτερο παιχνίδι για σήμερα είναι το ΚλερμόνΟσέρ. Η Κλερμόν χωρίς να εντυπωσιάσει, εκμεταλλεύτηκε δύο καλές αντεπιθέσεις στο 89′ και στο 92′ και  πήρε σημαντικό διπλό στην Κορσική (1-3). Ανέβηκε έτσι στην ένατη θέση, έξι βαθμούς πάνω από την ζώνη. Η Οσέρ από την άλλη πάλεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει τη Μπρεστ αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 52′.

Δύο ομάδες που σπανίως φέρνουν over στα μεταξύ τους καθώς έχουν σημειωθεί μόλις τρία σε 18 αναμετρήσεις από το 2012 έως σήμερα (όλες για τη Ligue 2). Στα αξιοσημείωτα ότι ο τεχνικός των γηπεδούχων Πασκάλ Γκαστιέν δεν έχει ηττηθεί σε τέσσερεις περιπτώσεις από τον Ζαν Μαρκ-Φιρλάν της Οσέρ (2-2-0).

Ισορροπημένο μοιάζει το ματς, δεν νομίζω ότι θα χαλαστούν ιδιαίτερα με μια ισοπαλία. Στο 3.40 βρίσκουμε το Χ από το Pamestoixima.gr. Θα κάνουμε και μια απόπειρα με το 1-1 ακριβές σκορ.

Σούπερ διπλή προσφορά* για λίγες ημέρες!

Προγνωστικά Γαλλίας: Χωρίς φρένα η Λανς

Κακή ήττα για τη Λιλ στην έδρα της Λοριάν. Αν και οι «λιλουά» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 62′ και βρήκαν την ισοφάριση στο 78′, κατάφεραν εν τέλει να ηττηθούν από μία αντεπίθεση της Λοριάν στο φινάλε. Γενικότερα είχαν αφελή παρουσία, έφτιαξαν φάσεις αλλά τα χαλούσαν στην τελική απόφαση. Δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο αλλά θέλουν ακόμα δουλειά. Σήμερα η ομάδα του Πάολο Φονσέκα έχει δύσκολο τεστ απέναντι στην εντυπωσιακή Λανς. Οι «λανσουά» υπερκέρασαν και το εμπόδιο της Λιόν (πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 1-0), παρέμειναν εντός τετράδας και συνεχίζουν αήττητοι.

Το αποψινό είναι βέβαια και για την ίδια τη Λανς ίσως το δυσκολότερο εκτός έδρας έως τώρα καθώς πρόκειται για το λεγόμενο «ντέρμπι του βορρά» σε μια έδρα που δεν έχει καθόλου καλή παράδοση. Μόλις τρία διπλά από το 2000 έως σήμερα (9-2-3 υπέρ της Λιλ), ένα από αυτά ήταν και το περσινό με 1-2. Μάλιστα η ομάδα του Φρανκ Εζ είχε κερδίσει πέρυσι τη Λιλ και στο εντός έδρας (1-0) ενώ οι δύο τους συναντήθηκαν και για τους «16» του κυπέλλου στις 4 Γενάρη του ’22 με τη Λανς να προκρίνεται στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια, 6-5 στα πέναλτι).

Ντέρμπι είναι, κρίσιμο και για τις δύο. Θα δούμε δυνατές μονομαχίες και πολλή ένταση στο παιχνίδι, κάτι που ενδεχομένως να κοστίσει και σε ρυθμό άρα και σε γκολ. Θα πάρουμε και εδώ τα φάουλ των γηπεδούχων οι οποίοι φέτος αγγίζουν τα 13 ανά αγώνα εντός, με το over 12,5 να προσφέρεται στο 1.94 από τη Fonbet. Δεύτερη επιλογή από το ντέρμπι θα είναι να δεχτεί κάρτα ο στόπερ των γηπεδούχων Τζαλό ενώ θα πάμε και με ένα fun bet με σκόρερ και παίκτη να δεχτεί κάρτα.

Σούπερ διπλή προσφορά* για λίγες ημέρες!

Φάουλ
16:00
Μπρεστ - Λοριάν
Μπρεστ over 12,5 φάουλ
1.90
BET: 10 units
Ειδικό
16:00
Μπρεστ - Λοριάν
Κόκκινη κάρτα ή καταλογισμός πέναλτι
2.15
BET: 7 units
Μονό
16:00
Κλερμόν - Οσέρ
Χ
3.40
BET: 5 units
Ρίσκο
16:00
Κλερμόν - Οσέρ
Ακριβές σκορ: 1-1
7.00
BET: 3 units
Δυάδα απόδοσης 3.03
16:00
Μπρεστ - Λοριάν
Μπρεστ οver 11,5 φάουλ
1.56
21:45
Λιλ - Λανς
Λιλ οver 11,5 φάουλ
1.94
BET: 12 units
Φάουλ
21:45
Λιλ - Λανς
Λιλ over 11,5 φάουλ
1.94
BET: 10 units
Κάρτες
21:45
Λιλ - Λανς
Να δεχτεί κάρτα: Τζαλό
3.45
BET: 5 units
Fun bet
21:45
Λιλ - Λανς
Γκολ Ντέιβιντ και να δεχθεί κάρτα: Μεδίνα
6.25
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις