Στη Βαρκελώνη με 2.50 ο Ολυμπιακός

Στη Βαρκελώνη με 2.50 ο Ολυμπιακός

Ανάλυση και προγνωστικά για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα!

Πειραιάς και Βαρκελώνη. Λιμάνι εναντίον λιμανιού. Μπαρτζώκας εναντίον Σάρας. Και Ολυμπιακός απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Με μια κόντρα που έχει το δικό της σπουδαίο ιστορικό υπόβαθρο οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Είναι το πρώτο βήμα…

Η Μπαρτσελόνα έχει τα δικά της προβλήματα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η ομάδα του Σάρας έχασε το Supercopa από τη Ρεάλ όταν δεν κατάφερε να απαντήσει στην αντεπίθεση των Μαδριλένων στην επανάληψη, σε έναν τελικό που φαινόταν αρχικά να ελέγχει. Στην πρεμιέρα της ACB ηττήθηκε στα Κανάρια όταν και αντιμετώπισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα που δεν της επέτρεψαν να κρατήσει το τιμόνι του ματς όταν πήρε ξανά το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Την ίδια εικόνα εμφάνισαν οι  Καταλανοί στα πρώτα είκοσι λεπτά της τελευταίας τους αναμέτρησης με τη Μπασκόνια στη Βαρκελώνη. Πολύ ευάλωτη άμυνα και νευρικότητα στο επιθετικό κομμάτι, στοιχεία που τους έβαλαν στον ρόλο του κυνηγού (-12). Το σοκ του αρκετά κακού performance ξύπνησε τη Μπαρτσελόνα η οποία με αντεπίθεση διαρκείας πήρε καθαρή νίκη απέναντι στους Βάσκους (89-74) και όλοι πλέον στο Palau ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια.

Mπαρτσελόνα – Ολυμπιακός σε Live Streaming* στη Stoiximan (*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον τραυματισμό του Κούριτς στο κεφάλι ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα των Μίροτιτς και Χίγκινς. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό χωρίς του τρεις πιο προικισμένους εκτελεστές της. Πλέον μένει μόνο ο Αμπρίνες ως σημείο αναφοράς στις off screen-δράσεις του Σάρας. Οι Καταλανοί δουλεύουν πολύ με 2-guard lineups (σχήματα που περιέχουν επί της ουσίας δύο πόιντ γκαρντ), κατάσταση που τους βοηθάει να ελέγχουν τον ρυθμό. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα είναι αυτός που κρατάει τη μπαγκέτα (ακόμα δεν έχει ρολάρει), ο Γιοκουμπάιτις έχει βελτιωθεί στο κομμάτι της απόφασης ενώ ο Σατοράνσκι θέλει ακόμα λίγο χρόνο.

Κλειδί η άμυνα μακριά από τη μπάλα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει χτίσει τη δική του παράδοση απέναντι στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Παραδοσιακά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις του βάζει δύσκολα και επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, παίζοντας τα ματς στο «δικό του γήπεδο», πάντα σε όρους αγωνιστικής κατεύθυνσης. O Oλυμπιακός οφείλει να εστιάσει στις συνεργασίες στις οποίες βασίζεται η επίθεση των Καταλανών προτάσσοντας πολύ καλή άμυνα μακριά από τη μπάλα και έλεγχο των close outs απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς δημιουργούς σε όλες τις γραμμές. Πίεση λοιπόν στους χειριστές, στον εξαιρετικό πασέρ Βέσελι αλλά και στον Κάλινιτς (ο οποίος ενεργοποιεί κοψίματα στην πλάτη της άμυνας όταν παίζει μακριά από τη μπάλα).

Το δίδυμο Αμπρίνες-Σανλί χρειάζεται επίσης προσοχή στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο Τούρκος σέντερ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ο Σάρας θα πατήσει στην ικανότητα του να σουτάρει από το τρίποντο για να τραβήξει τον Φαλ μακριά από το καλάθι. Η ελληνική άμυνα μπορεί να ελέγξει την επίθεση της Μπαρτσελόνα εάν κλειδώσει το λόου ποστ και με τον Ουόκαπ (ή τον Παπανικολάου) δεν αφήσει χώρους στον Αμπρίνες για να δουλέψει όπως θέλει γύρω από τα σκριν. Φυσικά ο Νίκολας Λαπροβίτολα θα είναι το βαρόμετρο για την παραγωγική δυναμική των γηπεδούχων.

Nnaji o X-Factor;

Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο «τρικ» ή την εμφάνιση κάποιου X-Factor από τον κόουτς Γιασικεβίτσιους στην προσπάθεια του να πάρει το μομέντουμ στην πλευρά του εάν χρειαστεί. Ένας τέτοιος μπορεί κάλλιστα να είναι ο 18χρονος σέντερ James Nnaji. Πρόκειται για ένα παιδί με τρομερό φυσικό πακέτο το οποίο ήδη έχει τραβήξει βλέμματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Nnaji  πιθανόν θα είναι η απάντηση στη δραστηριότητα του Moustapha Fall και ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει μια τέτοια κίνηση.

Από την άλλη πλευρά, ίσως είναι ευκαιρία για το πρώτο πραγματικά καλό παιχνίδι του Isaiah Canaan. Πέρυσι στο Palau Blaugrana σκόραρε 20 πόντους σε ένα καταπληκτικό ματς υψηλής έντασης όπου οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -20. Ο Αμερικανός γκαρντ ακόμα ψάχνει αυτά τα 1-2 καλά ματς  που θα τον βοηθήσουν να ρολάρει και να νιώσει καλύτερα ως μέρος της ερυθρόλευκης επίθεσης. Ας ελπίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι θα έρθει για αυτόν στη Βαρκελώνη.

Ο Ολυμπιακός θα ακολουθήσει το πλάνο του, ακουμπώντας τη μπάλα στον Φαλ με στόχο να κεφαλαιοποιήσεις τις εκτελεστικές αλλά και τις δημιουργικές του αρετές. Η συνεργασία του με τον Βεζένκοφ και η off ball-δραστηριότητα του 27χρονου φόργουορντ, όταν η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Φαλ, δουλεύει εξαιρετικά στο ξεκίνημα της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί το καλό περιφερειακό σουτ (Peters, Vezenkov, Canaan αλλά και του Παπανικολάου σε στατικές καταστάσεις ) για να πάρει τις βοήθειες της άμυνας μακριά από τους κυρίως πόλους της επίθεσης της. Επίσης, σημαντικό όπλο για τους ερυθρόλευκους στη Βαρκελώνη θα είναι ο δυναμισμός που εκπέμπουν ως σύνολο. Το physicality του Ολυμπιακού είναι το στοιχείο που πιθανόν ο Σάρας θα ήθελε πολύ να  βλέπει και στη δική του ομάδα.

Bet Builder στοίχημα με Πόντοι O/U Tomas Satoransky Under 10.5 και Moustapha Fall Ασίστ 1+ σε απόδοση 2.50 στη Stoiximan

Ένα από τα παιχνίδια με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στη σεζόν έρχεται στην πρεμιέρα της διοργάνωσης για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο όμως ισχύει και για την Μπαρτσελόνα. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση για το αυτό το χρονικό σημείο που διανύουμε και σίγουρα δεν είναι ο αντίπαλος που θέλεις να βρεις μπροστά σου σήμερα. Παρά τις απουσίες τους (που ενδεχομένως θα φέρουν συσπείρωση) οι Καταλανοί διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο και θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με μια μεγάλη εντός έδρας νίκη τη διοργάνωση. Δεν θα είναι εύκολο. Αναμένουμε μια αναμέτρηση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Bet Builder στοίχημα με Χάντικαπ Ολυμπιακός  +10.5 και Πόντοι Over 145.5 σε απόδοση 1.98 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Fantasy τουρνούα για την Ευρωλίγκα μόνο στη Stoiximan!

Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μπαίνουν στη μάχη της Ευρωλίγκας. Η δικιά σου; Το Fantasy τουρνούα της Stoiximan για την κορυφαία διοργάνωση είναι εδώ με εγγυημένα χρηματικά έπαθλα*!

Φτιάχνεις την ομάδα σου από τα ρόστερ των 18 μονομάχων και στοχεύεις στην κορυφή! Και πέρα από το Μακροχρόνιο Τουρνουά Fantasy, μπορείς να πάρεις μέρος και στα Τουρνουά για κάθε Αγωνιστική αλλά και σε επιλεγμένους αγώνες!

Και όλα τα παραπάνω Fantasy τουρνουά είναι στη Stoiximan με εγγυημένα πλούσια έπαθλα*.

Οι μπασκετικές σου προπονητικές ικανότητες όμως μπορούν να ξεδιπλωθούν και στην Basket League που ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο στα αντίστοιχα Fantasy Τουρνουά!

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Lost Tapes by Stoiximan στο Spotify!

Τώρα η Stoiximan κάνει το παιχνίδι σου καλύτερο και στο Spotify με αφιερώματα, ρετρό ιστορίες και αθλητικές αναλύσεις όπου και όποτε θέλεις εσύ!

Στα «Lost Tapes» by Stoiximan με τον Βασίλη Σκουντή μπορείς να ακούσεις μοναδικές ιστορίες και θρυλικές συζητήσεις με σπουδαίες μπασκετικές προσωπικότητες και όχι μόνο!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις