Μουντιάλ 2006: Κατηγορίες για το Βραζιλία – Γκάνα

Μουντιάλ

Ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτει χειραγώγηση στο παιχνίδι Βραζιλία - Γκάνα, στο Μουντιάλ του 2006.

Μουντιάλ 2006: Γκάνα εναντίον Βραζιλίας

 Η αναμέτρηση της Γκάνα, με την πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία, για την φάση των 16 του Μουντιάλ 2006, υπάρχει πιθανότητα να ήταν στημένη. 

  • Ήταν η πρώτη φορά της Γκάνα στο Μουντιάλ και έφτασε ως τους 16 ,μετά τις νίκες επί της Τσεχίας και των ΗΠΑ

 Δεκαέξι χρόνια μετά τον αποκλεισμό της Γκάνα, από το Μουντιάλ 2006, στη φάση των 16 εναντίον της Βραζιλίας στη Γερμανία, αποκαλύφθηκε ότι το παιχνίδι στήθηκε.

 Η Γκάνα έχασε 3-0 από τη Βραζιλία, για να αποκλειστεί από τη διοργάνωση στον δεύτερο γύρο, κατά την πρώτη της συμμετοχή, στο Μουντιάλ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Καναδό δημοσιογράφο Declan Hill, το παιχνίδι στήθηκε από συνδικάτα στοιχημάτων στην Ασία. 

  Αν και η Γκάνα ηττήθηκε με 3-0, με γκολ του Ρονάλντο, του Αντριάνο και του Ζε Ρομπέρτο, οι «Black Stars» έκαναν θετική εμφάνιση. 

Πώς στήθηκε το παιχνίδι 

Σε μια συνέντευξη στο Der Spiegel το 2008, ο Declan Hill έδωσε μια περιγραφή του πώς ένας μεσάζων από την Γκάνα έπαιξε ρόλο στη χειραγώγηση του αγώνα.

 Ο Hill είπε: «Ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Όποιος ήθελε μπορούσε να έρθει κοντά στους παίκτες της Γκάνας. Τις έξι μέρες που ήμουν εκεί, ήμουν σε επαφή σχεδόν με όλους τους παίκτες, τους προπονητές και τους επισήμους. Κανένα πρόβλημα.  Ήταν πολύ κοινωνικοί στο ξενοδοχείο, και επιφανειακά όλα έμοιαζαν να είναι εντάξει, κανένα κακό σημάδι , κανένας Ασιάτης τριγύρω. Δύο μέρες πριν από τον αγώνα με τη Βραζιλία στη φάση των 16, ο Τσιν τηλεφώνησε και είπε ότι η συμφωνία με κάποιον στο στρατόπεδο της Γκάνας είχε ολοκληρωθεί, 100 τοις εκατό, είπε. Ήταν απολύτως σίγουρος ότι η Γκάνα θα έχανε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Οι Γκανέζοι έπαιξαν σαν να έβαζαν όλη τους την καρδιά σε αυτό, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν πολλά ανόητα λάθη: οι πάσες δεν πέτυχαν, η άμυνα ήταν απρόσεκτη, η ομάδα δέχθηκε τρία χαζά γκολ. Μετά το παιχνίδι βρέθηκα στην κερκίδα του Ντόρτμουντ με δάκρυα στα μάτια γιατί ήμουν πεπεισμένος, τουλάχιστον συναισθηματικά, ότι το ματς είχε στηθεί. Πήρα τηλέφωνο στον Τσιν από το γήπεδο: Δεν σε πίστεψα, αλλά είσαι ιδιοφυΐα. Είπε: Πώς μπορώ να είμαι ιδιοφυΐα αν κερδίζω τόσα λίγα χρήματα με αυτό;

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Η GFA αρνείται αναφορές για στημένους αγώνες 

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας σε μια μακροσκελή ανακοίνωση διέψευσε τέτοιες αναφορές ενώ ανέφερε το θέμα στην Αστυνομία της Γκάνας για έρευνα. Η FA αποφάσισε επίσης να κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου, Declan Hill. 

 

Η Γκάνα θα παίξει με τη Βραζιλία σε διεθνή φιλικό

 Νωρίτερα, το Sports Brief ανέφερε ότι οι «Black Stars» της Γκάνας θα παίξουν με τη Βραζιλία σε ένα φιλικό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο τον επόμενο μήνα. Οι τέσσερις φορές Αφρικανοί πρωταθλητές θα συμμετάσχουν με τους πέντε φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη, ενώ ο τόπος διεξαγωγής δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας επιβεβαίωσε το φιλικό υψηλού προφίλ στην επίσημη ιστοσελίδα της, καθώς οι «Black Stars» προετοιμάζονται για το Μουντιάλ του Κατάρ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις