Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ανάλυση και αποδόσεις για την πρώτη κούπα

προγνωστικά Ευρωλίγκα με παίκτες να διεκδικούν την μπάλα σε αγώνα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το κλασικό ελληνικό ντέρμπι επιστρέφει στις οθόνες μας, με φόντο την πρώτη κούπα της σεζόν που ακούει στο όνομα Super Cup.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στην πρώτη τους φετινή αναμέτρηση, τα δίνουν όλα στη Ρόδο προκειμένου να μπουν με χαμόγελα και με το…δεξί στην σεζόν 2022-2023. Τζάμπολ στις 21:00, τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ήταν 17 Ιουνίου όταν «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» δίνανε το τελευταίο τους ραντεβού μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός πανηγύριζε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με εμφατικό τρόπο, σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στο αντίο του Γιώργου Πρίντεζη από την ενεργό δράση. Το 93-74 στον τρίτο και τελευταίο τελικό της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ήταν μια απλή επιβεβαίωση του ποιος άξιζε πραγματικά να σηκώσει τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε ποτέ κοντά στο θαύμα, ο Ολυμπιακός έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 3-0 στους τελικούς και κατέκτησε το ντάμπλ μετά από 25 χρόνια. Τόσο απλά και τόσο εύκολα.

Τώρα όμως, οι δύο ομάδες βλέπουν η μια την άλλη από διαφορετική οπτική γωνία. Οι μεν διατήρησαν τον κορμό τους και προχώρησαν σε ποιοτικές προσθήκες, οι δε άλλαξαν τελείως το ρόστερ τους αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού τους, φέρνοντας ορισμένα μεγάλα ονόματα στο ΟΑΚΑ, όπως αυτό του Μάριους Γκριγκόνις. Σε ένα μονό ματς, σε μια μονή αναμέτρηση, και το αουτσάιντερ που αυτή τη στιγμή φαντάζει ο Παναθηναϊκός, μπορεί δίχως καμία αμφιβολία να ελπίζει.

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για τον τελικό ήταν ζόρικος. Ο Κολοσσός Ρόδου έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» του Ντέγιαν Ράντονιτς, με την άμυνα που έπαιζε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να ήταν στα όρια του φάουλ, σκληρή και αδιαπέραστη. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έδειξε την εμπειρία και την ανωτερότητά του, ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά, και το τελικό 72-67 του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό. Πολύ καλοί οι Γκριγκόνις, Γκουντάιτις και Ουίλιαμς. Μεγάλο πρόβλημα με τις βολές στον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες της ομάδας να αστοχούν σε συνολικά 13(22-35).

Σούπερ διπλή προσφορά* για λίγες ημέρες!

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, τον οποίο νίκησε με το ευρύ 93-65. Το κοουτσάρισμα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετικό, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τα σουτ από μακριά, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε τρομερά πράγματα με 19 πόντους, και η ομάδα του Πειραιά με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισε την παρουσία της στον σημερινό τελικό.

Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, στον τελικό δε θα αγωνιστούν οι Ταρίκ Μπλάκ για τον Ολυμπιακό και Νέιτ Ουόλτερς για τον Παναθηναϊκό. Οι αποδόσεις της Novibet χρήζουν ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό. Η νίκη του τυπικά γηπεδούχου Παναθηναϊκού προσφέρεται στο 3.70, ενώ το διπλό στο 1.30. Το όριο των πόντων έχει τοποθετηθεί στους 155,5.

Ώρα για θέαμα, ώρα για μπάσκετ!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις