Γιατί παγώνουν τα σχέδια για Wall Street

Γιατί παγώνουν τα σχέδια για Wall Street

Πρόκειται για το βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ

Η Allwyn, ο πλειοψηφικός μέτοχος του ΟΠΑΠ (κατέχοντας το 49,8%), έπρεπε (σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο) να εισαχθεί στο  (NYSE) Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω μιας αντίστροφης συγχώνευσης με την SPAC Cohn Robbins Holdings Corp.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τελικά να ακυρώσουν τη συμφωνία τους, επικαλούμενοι τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς.

Η αιτία της ακύρωσης βρίσκεται στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Η όρεξη των επενδυτών για τις λεγόμενες εταιρείες «λευκών επιταγών»  όπως είναι στην ουσία δηλαδή οι  Εταιρείες Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC) μειώθηκε κατά το παρελθόν έτος λόγω των αυστηρότερων κανονισμών, των αυξανόμενων επιτοκίων και της κάμψης των αποτιμήσεων στις δημόσιες αγορές.

Για παράδειγμα, μια άλλη SPAC που υποστηρίζεται από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών TPG αποφάσισε επίσης να τερματίσει τις δραστηριότητες επικαλούμενη αστάθεια της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, η Allwyn ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην εισαγωγή των μετοχών της και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, αλλά είπε ότι θα περιμένει ευνοϊκότερους όρους.

Πέρα από τη συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ, η Allwyn διατηρεί τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών στην Τσεχία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Κύπρο, ενώ αναζητά ενεργά ευκαιρίες βιολογικών/εξαγορών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για το 2020, η Allwyn δημοσίευσε 538 εκατ.  ευρω EBITDA, εκ των οποίων, όπως καταλαβαίνουμε, τα μισά προέρχονται από τον ΟΠΑΠ.

Πάντως όπως  εκτιμούν αναλυτές , σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας, μια εισαγωγή στο NYSE θα μπορούσε να είχε θετική έμμεση αποτίμηση και για τον ΟΠΑΠ.

Η Allwyn, γνωστή ως Sazka Entertainment μέχρι πέρυσι, εκτός από τον ΟΠΑΠ  έχει δραστηριότητες σε Τσεχία, Ιταλία και Αυστρία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις