Μακροχρόνια Euroleague λίγο πριν την έναρξη

Μακροχρόνια Euroleague

Σχεδόν δυο βδομάδες πριν την έναρξη της regular season, ο #Playmaker ποντάρει σε μακροχρόνια Euroleague.

Έφτασε η στιγμή για το κυρίως πιάτο της σεζόν. Η διοργάνωση με την οποία ασχολούμαστε στις περισσότερες στήλες μέσα στη χρονιά είναι προ των πυλών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε σεφτέ με μακροχρόνια Euroleague και φυσικά δε θα μπορούσε να σπάσει αυτή η παράδοση και φέτος.

Ήταν ένα καλοκαίρι με μεγάλες ανακατατάξεις στα ρόστερ των ομάδων. Αρκετές ήταν αυτές που έχτισαν από το μηδέν, σημαντικά γρανάζια κάποιων ομάδων άλλαξαν στρατόπεδο, ενώ μετακινήσεις είχαμε και σε αρκετούς πάγκους. Τα δεδομένα με τις ρωσικές ομάδες άλλαξαν τις ισορροπίες και μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ επέστρεψαν στη Euroleague. Έχουμε λίγες μέρες ακόμα για να ολοκληρωθούν τα ρόστερ. Τα φιλικά τελείωσαν και έχουμε μια εικόνα από τις ομάδες, αν και η προετοιμασία φέτος επηρεάστηκε από το Eurobasket. Βασική παράμετρος λοιπόν είναι τα υπάρχοντα ρόστερ των ομάδων και το ρίσκο για σημαντικές αλλαγές είναι μικρό πλέον. Τόσο μικρό που μπορούμε να ποντάρουμε σε head-to-head ανάμεσα σε δύο μονομάχους. Πάμε λοιπόν…

Πρώτο head-to-head αυτό ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Σε αρκετές εταιρίες δίνονται φαβορί οι «πράσινοι», όχι όμως σε όλες και αξίζει να το εκμεταλλευτούμε όσο είναι καιρός. Οι Σέρβοι άλλαξαν προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι έμπειρος σε αυτό το επίπεδο. Στις μεταγραφές επέλεξαν να πάρουν παίκτες με παραστάσεις από τη Euroleague, χωρίς όμως να κάνουν την υπέρβαση. Ξεχωρίζει η επιστροφή του Νέντοβιτς, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ωστόσο να είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και σε ένα ρόστερ που βασίζεται πάνω του αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό (όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια). Ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγάλο restart. Καλύτερη κατανομή του μπάτζετ, νέος προπονητής ο Ράντονιτς, που ξέρει από Euroleague και μεταγραφές υψηλού επιπέδου όπως ο Γκριγκόνις και ο Πονίτκα. Επιτέλους υπάρχουν οργανωτές στο ρόστερ και γενικότερα καλύφθηκαν κενά που φώναζαν την τελευταία διετία. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει παραπάνω στη βαθμολογία από τον Ερυθρό Αστέρα. Εμπειρότερος προπονητής, μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και σίγουρα πιο δυνατή φανέλα.

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Το δεύτερο ποντάρισμα αφορά μια άλλη μάχη, ανάμεσα στη Μπασκόνια και την Άλμπα. Οι Ισπανοί έχασαν βασικούς παίκτες όπως ο Μπόλντγουιν, ο Φοντέκιο, ο Πίτερς και ο Γκρέιντζερ. Δεν αντικαταστάθηκαν από αντίστοιχους, αλλά από παίκτες-στοιχήματα. Αντίθετα η Άλμπα κράτησε την περσινή ομάδα, με μοναδική απώλεια τον Ντα Σίλβα που πήγε στην Μπαρτσελόνα. Η ομοιογένεια, αλλά και το βάθος του ρόστερ των δύο ομάδων δε δικαιολογεί τον φαβοριτισμό της Μπασκόνια. Η Άλμπα στο 2.50 είναι value επιλογή.

Θα κλείσω με μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να σταθεί στο ύψος της. Αναφέρομαι στη Ζαλγκίρις, που κάθε χρόνο εμφανίζεται και πιο ελλιπής. Φέτος της έφυγαν όλοι οι ψηλοί (Νίμπο, Λοβέρν, Μπλάζεβιτς). Από τις μεταγραφές ξεχωρίζει ο Μπραζντέικις που ήρθε από το NCAA με πολύ καλούς αριθμούς, αλλά και ο έμπειρος Σμιτς. Στοίχημα ο Έβανς από τη Μακάμπι, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δε δείχνουν αρκετά για να αλλάξουν το επίπεδο των Λιθουανών. Είναι πιθανό να τερματίσουν στην τελευταία θέση, αλλά θα επιλέξω να μειώσω το ρίσκο ποντάροντας στο να είναι στις δύο τελευταίες θέσεις στο τέλος της regular season.

Μακροχρόνιο (κανονική διάρκεια)
Η2Η Ερ. Αστέρας - Παναθηναϊκός
2
1.95
BET: 30 units
Μακροχρόνιο (κανονική διάρκεια)
Η2Η Μπασκόνια - Άλμπα Βερολίνου
2
2.50
BET: 15 units
Μακροχρόνιο (κανονική διάρκεια)
Να τερματίσει στις 2 τελευταίες θέσεις
Ζαλγκίρις
2.10
BET: 20 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις