Ο Γουίλσον… καταράστηκε τον Τραμπ

Ο Γουίλσον... καταράστηκε τον Τραμπ

Η «κατάρα του Crucible» εμφανίστηκε ξανά στο θέατρο του Σέφιλντ και από τα δόντια της δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο Τζαντ Τραμπ! Ο Κάιρεν Γουίλσον ολοκλήρωσε αυτό που φαινόταν ικανός να πετύχει από χθες και επικρατώντας 13-9 έδωσε τέλος στην ελπίδα του συμπατριώτη του να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, που κατέκτησε πέρυσι για πρώτη φορά.

Η κατάρα, που φυσικά δεν είναι κάποια υπερφυσική δύναμη, αλλά καταδεικνύει: 1) τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ, 2) πόσο μεγάλη είναι η πίεση για κάποιον που έχει κατακτήσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, να επαναλάβει το επίτευγμα την αμέσως επόμενη χρονιά. Δεν γλίτωσαν από αυτήν ο Στιβ Ντέιβις, ο Στίβεν Χέντρι, ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο Τζον Χίγκινς, ο Μαρκ Γουίλιαμς και όλοι οι υπόλοιποι θρυλικοί άσοι αμέσως μετά την πρώτη τους φορά, δεν ήταν τελικά γραφτό να σπάσει την παράδοση ούτε ο Τραμπ.

Και δεν την έσπασε επειδή ο αντίπαλος δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά ο μαχητής Γουίλσον, ο οποίος έχοντας το σημαντικότατο προβάδισμα του 10-6 από τα δύο πρώτα σκέλη, δεν ήταν εύκολο να αφήσει την ευκαιρία να χαθεί. Αν και ο Τραμπ μπήκε αποφασισμένος να παλέψει και εμφανίστηκε σχετικά βελτιωμένος στο breakbuilding, μείωσε σε 11-9, όμως δεν κατόρθωσε να είναι τέλειος, ώστε να αξιοποιεί κάθε μισοευκαιρία που μπορεί να του άφηνε ο αντίπαλος.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι στα δύο frame μετά τη διακοπή ο Warrior ήταν τόσο προσεκτικός στο τακτικό παιχνίδι του, που δεν άφησε ουσιαστικά κάποια καθαρή ευκαιρία στον Τραμπ να σκοράρει. Ο Νο 1 στον κόσμο επιτέθηκε από απόσταση, χωρίς να βρει στόχο και ενδεικτικό της απογοήτευσής του ήταν ότι στο 21ο frame δεν κυνήγησε καν το ένα σνούκερ που χρειαζόταν για να μπει στη διεκδίκησή του, παρότι το σκορ θα γινόταν 12-9.

Με ένα όμορφο break 104 πόντων, ο Γουίλσον «έγραψε» το τελικό 13-9, το οποίο εκτός από το τέλος της «βασιλείας» Τραμπ, δεν επέτρεψε στον τέως, πια, κάτοχο του τίτλου και να σπάσει το ρεκόρ επίτευξης των περισσότερων century μέσα σε μία σεζόν: Ο 30χρονος Άγγλος έκανε μόνο ένα σήμερα και τερμάτισε με 102, ένα λιγότερο από τα 103 του Νιλ Ρόμπερτσον το 2013-14!

Αντίπαλος του Γουίλσον στον ημιτελικό, ο οποίος θα κριθεί στα 17 νικηφόρα frames και χωρίζεται σε τέσσερα σκέλη (το πρώτο αύριο στις 15:00), θα είναι ο νικητής του αγώνα Άντονι ΜακΓκιλ-Κερτ Μάφλιν (στο 11-7 όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές).

Τυπική διαδικασία για Σέλμπι

Ο Μαρκ Σέλμπι είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον Νιλ Ρόμπερτσον τη Δευτέρα, μια και είχε προηγηθεί με 11-5 και χθες το πρωί τελείωσε τη δουλειά πριν φτάσει το ματς στο mid session (13-7).

Ο Γουίλσον... καταράστηκε τον Τραμπ

Βέβαια, ο Άγγλος κόπιασε λίγο παραπάνω για να κλείσει το ματς, παρότι ξεκίνησε το πρωινό με ένα εξαιρετικό break 91 πόντων που διεύρυνε το προβάδισμά του σε 12-5. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε αντίδραση και κατέκτησε τα δύο επόμενα frame στην τελευταία μαύρη, ενώ δημιούργησε προϋποθέσεις να πάρει και το επόμενο, μέχρι που αστόχησε σε μία μαύρη από το σημείο της.

Παρά την εμφανή νευρικότητά του, ο Σέλμπι έβαλε τις εναπομείνασες μπάλες και πήρε τη νίκη, την οποία άξιζε πέρα για πέρα καθώς από την αρχή είχε επιβάλει τον ρυθμό του στο ματς. Ο Ρόμπερτσον δήλωσε μετά το ματς ότι δεν ήταν δυνατόν να βρει λύσεις στο πράγματι τέλειο αμυντικό παιχνίδι του αντιπάλου του, η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότερες τακτικές μάχες προκλήθηκαν από τη δική του αδυναμία να χτίσει μεγάλα break. Σε όλο το ματς, πέτυχε μόνο τέσσερα άνω των 50 πόντων!

Ο Σέλμπι περιμένει τον νικητή του μεγάλου προημιτελικού ανάμεσα στον Ρόνι Ο’Σάλιβαν και τον Μαρκ Γουίλιαμς (ισόπαλοι 10-10 μέχρι στιγμής). Το πρώτο από τα τέσσερα σκέλη διεξάγεται σήμερα στις 21:00.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις