Το ντεφορμάρισμα του Σον ανησυχεί τους Νοτιοκορεάτες

Το ντεφορμάρισμα του Σον ανησυχεί τους Νοτιοκορεάτες

Οι εναλλακτικές λύσεις της Νότιας Κορέας για τη θέση του φορ ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά τα υψηλά πρότυπα που έθεσε για τον εαυτό του στην εκστρατεία του για την Premier League που κέρδισε το Golden Boot το 2021-22, δεν θα ήταν πολύ σκληρό να πούμε ότι ο Σον είχε ένα αργό ξεκίνημα στη νέα σεζόν. Μουντιάλ

Με έξι παιχνίδια κάτω στην Premier League και ένα επιπλέον στο Champions League, ο συνήθως παραγωγικός επιθετικός δεν έχει ανοίξει ακόμη τον λογαριασμό του αυτή τη θητεία. Πριν η αξιολόγηση γίνει υπερβολικά κρίσιμη, πρέπει να πούμε ότι ο Σον έχει πολλά εύσημα στον λογαριασμό του — όχι μόνο από τα 23 γκολ της περασμένης σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια των επτά προηγούμενων ετών του με την Τότεναμ.

Άλλωστε, κάθε φόργουορντ θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα μια παρόμοια ξηρασία (ο συμπαίκτης του στους Σπερς, Χάρι Κέιν, εμφανίστηκε ως αλλεργικός στο σκοράρισμα τον Αύγουστο προηγουμένως). Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σον συνεχίζει να προσφέρει πολλά στην ομάδα του σε άλλους τομείς, ακόμη και αν δεν χτυπάει στα γκολ αυτή τη στιγμή. μουντιάλ

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Ως εκ τούτου, ο μάνατζερ της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, θα συνεχίσει να είναι υπομονετικός με τον σταρ του, γνωρίζοντας ότι τελικά θα έρθει καλά. Αλλά ο χρόνος δεν είναι κάτι που είναι σε αφθονία για τον άλλο άνθρωπο που θα παρακολουθεί στενά τις παραστάσεις του Son.

Μόλις τρεις μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, ο προπονητής της Νότιας Κορέας Πάουλο Μπέντο θα παρακολουθεί με μικρή ανησυχία, αν όχι μεγάλη ανησυχία. Δεδομένου ότι οι Taegeuk Warriors έχουν υποβληθεί σε σκληρές δοκιμασίες στο Group H εναντίον της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Γκάνας, δεν είναι μυστικό ότι θα χρειαστούν τον αρχηγό τους να πυροβολήσει ανελλιπώς για να έχουν πιθανότητες να φτάσουν στη Φάση των «16».

Μουντιάλ: Έχει λοιπόν η Νότια Κορέα αρκετές επιλογές στο αποθεματικό ως Σχέδιο Β;

Πρώτον, πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τους παραγωγικούς τρόπους του στο σκοράρισμα, ο Son απέχει πολύ από έναν παραδοσιακό επιθετικό που χρησιμεύει ως υπομόχλιο στην επίθεση.

Για τη Νότια Κορέα, αυτός ο ρόλος συνήθως ανήκει στον Χουάνγκ Ουί-Τζο, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στον Ολυμπιακό ως δανεικός μετά τον υποβιβασμό στη Ligue 2 με την Μπορντό την περασμένη σεζόν. Με 23 γκολ στη Ligue 1 στο όνομά του τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό κρούσης του Hwang στη Γαλλία είναι αρκετά υγιές, όπως και ο διεθνής απολογισμός του με 16 γκολ από 47 κεφαλιές.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο Χουάνγκ έχει την ικανότητα να κερδίσει ένα παιχνίδι για τους Taegeuk Warriors — ειδικά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο — οπότε ποιος άλλος είναι εκεί? Δεν ήταν μυστικό ότι οι επιλογές του Μπέντο είναι πολύ περιορισμένες σε αυτή τη θέση Νο 9.

Ο Πορτογάλος τακτικός αγωνιζόταν συνεχώς για τον Cho Gue-sung ως αναπληρωτής του Hwang, ακόμη και όταν ο 24χρονος έκανε το trade του στη δεύτερη κατηγορία της Νότιας Κορέας K League 2. Στην άμυνα και των δύο, ο Τσο ήταν σταθερός σκόρερ, αλλά είναι αναπόδεικτος μακριά από την εγχώρια φάση.

Άλλες εντυπωσιακές επιλογές είτε είναι εξίσου άπειρες όπως ο Kim Gun-hee και ο Cho Young-wook, είτε έχουν αγνοηθεί εντελώς – ο Joo Min-kyu συνεχίζει κάπως να περιμένει την ευκαιρία του σε διεθνές επίπεδο παρά το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος τοπικός πρώτος σκόρερ της K League 1 μετά από πέντε χρόνια με την εντυπωσιακή του απόσταση 22 γκολ. μουντιάλ

Έτσι, εάν οι επιθετικοί δεν διαμορφώνονται ως ένα επαρκές εφεδρικό σχέδιο, ποιες άλλες περιοχές του γηπέδου θα μπορούσαν ενδεχομένως να παράγουν έναν εναλλακτικό νικητή αγώνα για τον Son;

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζεται και στην Premier League, ο επιθετικός της Γουλβς, Χουάνγκ Χι-Τσαν, είναι ο πιο προφανής υποψήφιος. Ο 26χρονος έχει δείξει δείγματα της επιθετικής ικανότητας που τον είδε για πρώτη φορά να αναδεικνύεται μαζί με τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Τακούμι Μιναμίνο στη Red Bull Salzburg, αν και δεν έχει ακόμη καθιερωθεί ως κανονικός starter στο Molineux.

Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο Novibet

Ο Λι Τζάε-σουνγκ, που διανύει τώρα τη δεύτερη σεζόν του παίζοντας στην Μπουντεσλίγκα για τη Μάιντς, είναι ένα άλλο μέλος της ομάδας του Μπέντο με έδρα την Ευρώπη που θα μπορούσε να προσφέρει μια στροφή στα αστέρια στο επιθετικό τρίτο, ενώ ο Ναμ Τάε-χι — ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία — μπορεί επίσης να προσφέρει μια δημιουργική σπίθα ακόμα κι αν δεν είναι το πιο επιφανές όνομα στο ρόστερ των Taegeuk Warriors.

Ωστόσο, όσον αφορά ένα πραγματικό game changer, ίσως ο υποψήφιος που ξεχωρίζει βρίσκεται λίγο πιο πίσω στη μέση του πάρκου — ο μέσος Hwang In-beom.

Μια ενδιαφέρουσα καριέρα που είδε την πρώτη του μετακόμιση στο εξωτερικό να τον οδηγεί στο MLS με τους Vancouver Whitecaps και στη συνέχεια τον οδήγησε να αναδειχθεί ως μία από τις πιο λαμπρές προοπτικές της Νότιας Κορέας μετά την ένταξή του στη Rubin Kazan, αν και οι πρόσφατες επιπλοκές στο να παίζει για μια ρωσική ομάδα τον είδαν έκτοτε να μετακομίζει στον Ολυμπιακό μαζί με τον Hwang Ui-jo.

Ενώ αναμφισβήτητα κάνει την καλύτερη δουλειά του ως βαθύς πλέι μέικερ, η παρουσία του πιο αμυντικού Jung Woo-young έχει δει τον Hwang In-beom να εκτελεί συχνά έναν ρόλο box-to-box για τους Taegeuk Warriors – έναν ρόλο στον οποίο έχει αποδειχθεί εξίσου έμπειρος καθώς αξιοποιεί ένα προηγουμένως αόρατο επιθετικό σύνολο δεξιοτήτων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι μόλις 25 ετών και εξακολουθεί να βρίσκει τα πατήματά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι υπερβολικό να του ζητήσει να ανέβει και να γεμίσει τα παπούτσια του Son εάν προκύψει ανάγκη. Και πάλι, θα είναι πάντα σχεδόν αδύνατο να υποστηρίξουμε ένα ταλέντο παγκόσμιας κλάσης.

Ίσως η Νότια Κορέα θα πρέπει ακόμα να ελπίζει ότι το Σχέδιο Α θα λειτουργήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και σίγουρα υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για τον Son να αρχίσει να πυροβολεί ξανά πριν έρθει η εναρκτήρια ισοπαλία τους με την Ουρουγουάη στις 24 Νοεμβρίου.

Εκτός από αυτό, το Σχέδιο Β θα μπορούσε απλώς να απαιτήσει από όλες τις προαναφερθείσες εναλλακτικές λύσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμπληρώσουν για αναμφισβήτητα ποιότητα παγκόσμιας κλάσης που απλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μόνη της. μουντιάλ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις