Μουντιάλ με… “God save the King”

μουντιάλ

Μουντιάλ Κατάρ 2022: Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων, και στον Εθνικό ύμνο της Αγγλίας.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ θα ακουστεί το “God save the King”, στον ύμνο της εθνικής Αγγλίας. Η πρώτη ήταν το 1950 κι έπειτα ακουγόταν το “God save the Queen” για την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ έχει συνταράξει ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει επηρεάσει ακόμα και τον αθλητισμό.

Novibet – Το Cash out* όπως θα ήθελες να είναι

Ο Εθνικός Ύμνος της Αγγλίας (αλλά και ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου) έχει τον τίτλο “God Save The Queen/King” και είχε εκδοθεί το 1744 επί ημερών του Βασιλιά του Γεωργίου του Δευτέρου.

Ωστόσο σε Μουντιάλ του Κατάρ μόλις για δεύτερη φορά θα ακουστεί το “God Save The King”. Η Εθνική Αγγλίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην κύρια φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1950. Τότε στο θρόνο ήταν ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, Βασιλιάς Γεώργιος ο έκτος, επομένως το 1952 ο ύμνος ήταν “God Save The King”.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και έκτοτε σε όλα τα Μουντιάλ ακουγόταν το “God Save the Queen” προς τιμήν της. Στο θρόνο θα καθίσει ο (μέχρι πρότινος) πρίγκιπας Κάρολος, επομένως το “God Save The King” θα “επιστρέψει”. μουντιάλ

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις