ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Λουίς Μόντι: Με δυο διαφορετικές φανέλες;

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Λουίς Μόντι: Με δυο διαφορετικές φανέλες;

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Λουίς Μόντι: Με δυο διαφορετικές φανέλες;

Λουίς Μόντι

Η μοναδική ιστορία του Λουίς Μόντι και ένα ρεκόρ που θα παραμείνει στοιχειωμένο για πάντα.

Το να φτάνεις σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μια σπουδαία στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή. Να το κάνεις δύο φορές, είναι εντυπωσιακό. Να φτάσεις, όμως, με διαφορετικές χώρες; Αδύνατο, λόγω των κανονισμών της FIFA.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Για να είμαστε πιο σωστοί, αδύνατο είναι τώρα. Τη δεκαετία του ’30, όταν το Μουντιάλ ήταν ακόμα σε μια… πειραματική φάση, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, κάτι που δημιουργούσε παράξενες για τα τωρινά δεδομένα ιστορίες.

Μια τέτοια είναι αυτή του Λουίς Μόντι, του μέσου που γεννήθηκε το 1901 στο Μπουένος Άιρες από ντόπιο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα. Άλλωστε, πολλοί είναι οι Αργεντίνοι με ιταλικές ρίζες (ακόμα και ο Λιονέλ Μέσι). Ξεκίνησε να παίζει από νωρίς ποδόσφαιρο και στα 23 του κλήθηκε στην Εθνική του. Είχε ήδη εμπειρία από επιτυχίες, αφού πήρε το Copa America το 1927, ενώ πάτησε το δεύτερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1928 στο Άμστερνταμ, διοργάνωση που μέχρι τότε θεωρούταν ως… κάτι σαν Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ανάλογη ήταν η πορεία και στο Μοντεβιδέο το 1930, αφού έχασε το τελικό από τους οικοδεσπότες με 4-2. Μάλιστα, υπάρχει και μια… θεωρία συνομωσίας, η οποία λέει πως τον είχε πλησιάσει η Σικελική Μαφία και του είχε δώσει οδηγία να μην παίξει καλά! Πιο πιθανό είναι να ισχύουν οι πηγές που μιλάνε για σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που επηρέασε σημαντικά και την ομάδα.

Το 1931 εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε Ιταλικό διαβατήριο και υπέγραψε για την Γιουβέντους, μετακομίζοντας στη χώρα του Μουσολίνι και εν τέλει παίρνοντας «μεταγραφή» και για την «Σκουάντρα Ατζούρα»!

Αφού κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με την «Γιούβε» (1931-1935), είχε έρθει και η ώρα ο Μόντι να ενισχύσει και την Εθνική στο Μουντιάλ της Ρώμης. Το έκανε και με το παραπάνω, αφού στα ημιτελικά «καθάρισε» τους χαφ των Ισπανών, ενώ στα ημιτελικά εξουδετέρωσε τον Αυστριακό Ματίας Σίντελαρ, έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς της εποχής. Με αυτό το τρόπο έγραψε το απίστευτο ρεκόρ, παίζοντας σε δύο τελικούς Μουντιάλ με δύο διαφορετικές χώρες, κερδίζοντας μάλιστα των δεύτερο με το 2-1 του «Ολίμπικο» απέναντι στη Τσεχοσλοβακία.

Πήρε μέρος στη «Μάχη του Χάιμπουρι» απέναντι στην Εθνική Αγγλίας το οποίο έμελλε να είναι και το… τέλος του. Παρά του ότι ήταν φιλικό, ο Μουσολίνι είχε υποσχεθεί πριμ νίκης, ενώ οι Άγγλοι «σνόμπαραν» το Μουντιάλ, θεωρώντας Πρωταθλητές Κόσμου τους νικητές του Κυπέλλου Βρετανικών Νήσων! Το ματς ξεκίνησε με ένταση, αφού μόλις στο 10ο λεπτό ο Τεντ Ντρέικ του διέλυσε το πόδι και αφού οι αλλαγές δεν επιτρέπονταν, οι 10 εναπομείναντες Ιταλοί το έριξαν στη… χασαπική! Εν τέλει ο Μεάτσα σκόραρε δύο φορές και το ματς έλειξε 3-2, γράφοντας έτσι ιστορία για ένα από τα πιο σκληρά ματς στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτό «πήρε» και τη καριέρα του Μόντι, αφού επέστρεψε στα γήπεδα δύο χρόνια μετά, απλά για να τελειώσει μέσα στο γήπεδο την ενασχόλησή του με το άθλημα. Η «δίφυλλη ντουλάπα», προσωνύμιο που του δόθηκε λόγω της θηριώδους φυσιογνωμίας του, επέστρεψε στη χώρα γέννησής του το 1950 για να πεθάνει εκεί το 1983 στα 82 του χρόνια. Έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος Αργεντίνος σκόρερ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο μοναδικός που έπαιξε σε τελικούς με διαφορετικές χώρες αλλά και ως ένας σύγχρονος επαγγελματίας σε ένα σχεδόν ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις