Με αλκοόλ το Μουντιάλ!

μουντιάλ

Όπως σε κάθε Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό του Κατάρ, το... αλκοόλ θα έχει την τιμητική του!

O Διευθύνων Σύμβουλος του Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12), Νάσερ Αλ Χατέρ, τόνισε σήμερα ότι το κόστος της κορυφαίας διοργάνωσης είναι ίδιο ή και λιγότερο, με τα τρία τελευταία Μουντιάλ.

Όπως είπε «το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει πολλές άδικες κριτικές σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν βασίστηκαν σε γεγονότα, αλλά απάντησε σε κάθε δίκαιη κριτική», ενώ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου, 73 ημέρες πριν από την έναρξη του κορυφαίου τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο, ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές που αφορούν το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης και τις μεταφορές, απομένοντας μόνο να γίνει η αισθητική παρέμβαση».

Επίσης, διαβεβαίωσε η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τα προηγούμενα Μουντιάλ και θα γίνει «ως συνήθως» στην υπόλοιπη χώρα.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη σχετικά με την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα. Λειτουργούμε όπως κάθε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο», επέμεινε ο Νάσερ Αλ-Χατέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, οι χώροι πώλησης μπύρας θα ανοίξουν γύρω από τα γήπεδα από τρεις ώρες έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Στη συνέχεια θα ανοίξουν ξανά για μία ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Στην κύρια «ζώνη οπαδών» της FIFA που έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα, Ντόχα, η κατανάλωση αλκοόλ θα είναι δυνατή μόνο από τις 6:30 μ.μ. «γιατί θα προσελκύσει οικογένειες», δήλωσε ο Αλ Χατέρ. «Αυτό το χρονικό όριο δεν ισχύει για άλλες  ζώνες φιλάθλων  και ξενοδοχεία που πωλούν αλκοόλ, όπου θα είναι κανονικά», είπε.

Στο Κατάρ, αλκοόλ μπορεί να αγοραστεί μόνο από μη μουσουλμάνους κατοίκους σε ένα κρατικό κατάστημα και σε περίπου 30 μπαρ και εστιατόρια ξενοδοχείων. Εκτός από την πώληση αλκοόλ, η διαθεσιμότητα και οι τιμές των καταλυμάτων στο μικρό εμιράτο του Κόλπου ανησυχούν τους φιλάθλους των εθνικών ομάδων της τελικής φάσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ανώτατης Οργανωτικής Επιτροπής  Γιασίρ Αλ Ταμάλ δήλωσε ότι είναι «100 τοις εκατό σίγουρος» ότι όλοι θα βρουν κατάλυμα στο Κατάρ.

Το Κατάρ αναμένει από 1 έως 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022  έκανε γνωστό ότι οι αγώνες της Αργεντινής, Μεξικού και Σαουδικής Αραβίας έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σχετικά με τα εισιτήρια, εκτός των νοκ άουτ ματς, ενώ διευκρίνισε ότι οι φίλαθλοι που θα μπουν στο Κατάρ με αυτοκίνητο, θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά από τον Οκτώβριο, ενώ  επίσης, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες χώρες θα έστελναν αστυνομικούς ή στρατιώτες στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του τουρνουά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις