Η ενδεκάδα της Ισπανίας στο Μουντιάλ

μουντιάλ

Οι σκέψεις του Λουίς Ενρίκε για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η άμμος στην κλεψύδρα λιγοστεύει. Όλοι αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα ενόψει του Κατάρ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο μυαλό των προπονητών οι οποίοι θα πρέπει σιγά σιγά να σκέφτονται ποιους ποδοσφαιριστές θα χρησιμοποιούν στο Μουντιάλ του ερχόμενου Νοεμβρίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Λουίς Ενρίκε. Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στην… πιθανότερη εντεκάδα της «φούρια ρόχα».

Τερματοφύλακας

Κάτω από τα δοκάρια βρίσκουμε τον Ουνάι Σιμόν. Ο Βάσκος τερματοφύλακας τόσο με τη παρουσία του στο Euro πέρυσι, όσο και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει γίνει με την αξία του βασικός και αναντικατάστατος. Μη ξεχνάμε και τη τρομερή του εμφάνιση στη διαδικασία των πέναλτι του προημιτελικού με την Ελβετία στο Euro.

Αμυντικοί μουντιάλ

Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίζεται ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Ο αμυντικός από την Παμπλόνα έχει «γεμάτες» σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός. Μετά το Euro του 2020 έχει πάρει θέση βασικού και με τη φανέλα της πατρίδας του, όντας από τους κορυφαίους στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις.

Στη θέση του κεντρικού αμυντικού προβάδισμα έχουν ο Λαπόρτ με τον Πάου Τόρες. Αμφότεροι αγωνίζονται σε Μάντσεστερ Σίτι και Βιγιαρρεάλ, βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο ενώ αυτό ήταν το δίδυμο που είχε εμπιστευτεί ο Λουίς Ενρίκε στο περσινό Euro.

Όσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας τον πρώτο λόγο έχει ο Ζόρντι Άλμπα. Η ποιότητα του αναμφισβήτητη ενώ παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε συλλογικό επίπεδο από τους κορυφαίους της Μπαρτσελόνα τη σεζόν που πέρασε. Εφ’όσον είναι υγιής δεν το… κουνάει με τίποτα από την εντεκάδα.

Novibet – Το Cash out* όπως θα ήθελες να είναι

Μέσοι

Μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, στη θέση του αμυντικού μέσου, μπαίνει ο Ρόντρι. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτό του «άνοιξε» και την πόρτα της εθνικής Ισπανίας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι βασικός και στο Κατάρ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρίσκονται δύο… «ροχιμπλάνκος». Ο λόγος για τον Μάρκος Γιορέντε και τον Κόκε. Ο πρώτος διαθέτει περισσότερο ανασταλτικό τρόπο παιχνιδιού, ενώ εύκολα αγωνίζεται και σε πιο επιθετικό ρόλο. Ο δεύτερος είναι ανάμεσα στις θέσεις «8-10». Πολλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης  ενώ εδώ και κάμποσα χρόνια είναι αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Ισπανίας.

Επιθετικοί

Αρχική επιλογή για την αριστερή πλευρά της επίθεσης είναι ο Άνσου Φάτι. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έχει άπειρο ταλέντο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Το μόνο «αγκάθι» στη περίπτωση του είναι οι τραυματισμοί, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι κακά τα ψέματα. Εφ’όσον το wonderkid της Μπαρτσελόνα χαίρει άκρας υγείας και πάρει και τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στους «μπλαουγκράνα» τότε θα τον δούμε στο Κατάρ στη πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο.

Στο δεξί φτερό της «γραμμής κρούσης» πρώτη επιλογή είναι ο Φεράν Τόρες. Ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα τα τελευταία διετία αγωνίζεται επί μονίμου βάσεως στη «ρόχα» ενώ αγωνίστηκε και, σχεδόν, σε όλα τα παιχνίδια του περσινού Euro. Για την ακρίβεια ο νεαρός ποδοσφαιριστής «μετράει» 28 συμμετοχές και 13 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Έτσι λοιπόν εκτός απροόπτου ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το «παρόν» σε ένα ακόμη μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

«Αιχμή του δόρατος» στην ισπανική εντεκάδα είναι ο Αλβάρο Μοράτα. Ο φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από 3-4 χρόνια, ωστόσο η παρουσία του με την εθνική ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Αυτό το «μαρτυράνε» τα 26 γκολ σε 56 παιχνίδια με την αντρική ομάδα της «ρόχα», γεγονός που τον καθιστά στους κορυφαίους σκόρερ των τελευταίων ετών.

 Πιθανή εντεκάδα εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Άλμπα – Ρόντρι, Μάρκος Γιορέντε, Κόκε – Φάτι, Φεράν Τόρες, Μοράτα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις