Τα γερόντια τραγουδούν ακόμα

Τα γερόντια τραγουδούν ακόμα

Όσοι ακολουθείτε τον Μαρκ Γουίλιαμς στο Twittet γνωρίζετε πολύ καλά τον θαυμασμό που τρέφει για τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Με κάθε ευκαιρία, ο Ουαλός τονίζει ότι πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη που έχει πιάσει ποτέ στέκα και δεν διστάζει να τον τοποθετήσει πιο ψηλά και από τον στενό φίλο του τα τελευταία χρόνια, Στίβεν Χέντρι.

Ο Γουίλιαμς, βέβαια, δεν είναι πια ο παίκτης που θα κλάψει δημοσίως για την ατυχία του να βρεθεί ο Rocket στον δρόμο του, όπως είχε κάνει πριν από το Masters του 2016. Μόλις ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τον Μπίνγκαμ, δήλωσε στα ίσα ότι θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον Ο’Σάλιβαν σε έναν μεγάλο προημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έστω κι αν το Crucible είναι φέτος άδειο λόγω του κορωνοϊού. «Και να χάσω με 13-0, το πολύ-πολύ να πάω σπίτι μου», είπε ο 45χρονος Ουαλός, ο οποίος ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει.

Οι αποδόσεις για τον προημιτελικό των «γερόντων» δεν είναι καθόλου ελκυστικές. Σαφώς και θεωρώ τον Ρόνι φαβορί, η ψυχολογική ώθηση ύστερα από τη νίκη επί του Ντινγκ είναι μεγάλη, όμως το 1.16 της «ξερής» νίκης, μας αναγκάζει να κυνηγήσουμε μεγάλο χάντικαπ για να ανεβάσουμε την απόδοση.

Αγαπάω τον Willo, κατά βάθος θέλω να νικήσει, αλλά ξέρω ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε δύσκολες μακρινές μπάλες (όχι απίθανο) και να σπάσει τα νεύρα του Ο’Σάλιβαν με τα κλασικά, έξυπνα safety χτυπήματά του, όταν κάποια frame πάνε στην τακτική (επίσης εφικτό). Πιο πιθανό, ωστόσο, είναι να πατήσει γκάζι ο Ρόνι και να νικήσει καθαρά, ίσως και με 13-6 ή 13-7. Ας δούμε το πρώτο σκέλος και ενδεχομένως να το επανεξετάσουμε.

Σημαντικό στοιχείο: τα δύο τελευταία σκέλη του ματς διεξάγονται αύριο «κολλητά», στις 16:30 και καπάκι στις 21:00. Ποιον θα ευνοήσει αυτό το γεγονός, ουδείς μπορεί να γνωρίζει, οφείλουμε όμως να το αναφέρουμε. Ο Ο’Σάλιβαν, πάντως, είναι πιο fit και προσέχει τη διατροφή του, σε αντίθεση με τον Γουίλιαμς που έγραψε ιστορία πρόπερσι με τα κεμπάπ που έφαγε, την παραμονή του τελικού με τον Χίγκινς.

Κερτ Μάφλιν-Άντονι ΜακΓκιλ

Στο ντέρμπι των qualifiers το μομέντουμ το έχει σαφέστατα ο Κερτ Μάφλιν. Νίκησε τον μεγάλο Τζον Χίγκινς με πειστικό τρόπο, έχει προσφέρει όμορφες στιγμές στο τουρνουά και, το σημαντικότερο, θα κατέβει στο σημερινό πρώτο σκέλος (16:30) πολύ πιο φρέσκος από τον Άντονι ΜακΓκιλ.

Δεν είναι μόνο ότι ο αγώνας του Σκωτσέζου με τον Τζέιμι Κλαρκ ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Βρετανίας). Ήταν και η εξέλιξή του τέτοια που θα έχει κουράσει και πνευματικά τον ΜακΓκιλ, άσχετα αν η κατάληξη ήταν θετική. Μέσα σε 15 περίπου ώρες πρέπει να προλάβει να κοιμηθεί και να προετοιμαστεί για το επόμενο ματς, την ώρα που ο Μάφλιν καθόταν όλο το Σαββατοκύριακο.

Σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, αυτή η «αδικία» του προγράμματος αποδείχθηκε καθοριστική. Θυμάμαι πρόχειρα τον Μπάρι Χόκινς το 2016, ο οποίος ύστερα από την επικράτηση επί του Ρόνι Ο’Σάλιβαν στο decider κλήθηκε να παίξει μέσα σε λίγες ώρες με τον ξεκούραστο Μάρκο Φου και «ψαχνόταν», με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ με 7-1 (αργότερα έγινε και 9-1) και να χάσει τελικά το ματς, παρά την αντεπίθεση που έκανε.

Δεν λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο και σ’ αυτό το ματς. Και να συμβεί, ο ΜακΓκιλ απέδειξε ότι είναι ικανός να επανέλθει, ύστερα από την ανατροπή του 2-8 από τον Κλαρκ. Δεν συνιστώ ποντάρισμα για τον νικητή πριν διεξαχθεί το πρώτο σκέλος, το οποίο όμως είναι πολύ πιθανό να βρει προηγούμενο τον Μάφλιν, για τους προαναφερθέντες λόγους. Ξεκινώ μ’ αυτό και θα περιμένω.

Μονό

16:30 Γουίλιαμς – Ο’Σάλιβαν (-5,5): 2 (2.25)

Μονό

16:30 Μάφλιν – ΜακΓκιλ: 1 στα frames 1-8 (2.10)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις