Με Τσεχία η Εθνική στους 16 του Eurobasket 2022

Με Τσεχία η Εθνική στους 16 του Eurobasket 2022

Η Τσεχία πήρε σπουδαία νίκη στον «τελικό» του Δ' Ομίλου, κόντρα στο Ισραήλ και ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ελλάδα.

Η αναμονή τελείωσε για την Εθνική, η οποία έμαθε τον πρώτο της αντίπαλο στον πρώτο νοκ άουτ γύρο του Eurobasket 2022, την φάση των 16.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει την Τσεχία, η οποία χάρη στη νίκη της απέναντι στο Ισραήλ, έκλεισε θέση για τα νοκ άουτ, τερματίζοντας στην 4η θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-3, ισόβαθμη με το Ισραήλ, το οποίο έμεινε εκτός συνέχειας, μαζί με την Ολλανδία.

Η Τσεχία δεν είναι άγνωστη αντίπαλος στην Εθνική μας ομάδα, καθώς είχε αφήσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την «γαλανόλευκη» το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από το 97-72 στον τελικό πρόκρισης στη Βικτόρια του Καναδά, ενώ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 οι Τσέχοι κατάφεραν να προκριθούν απέναντι στην Εθνική. Τότε η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 84-77, όμως ήθελε νίκη με 12 πόντους για να πάρει την πρόκριση.

Τώρα οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για τρίτη φορά σε διάστημα 4 ετών, αυτή τη φορά για τρίτη διαφορετική διοργάνωση.

Εν συνεχεία και εφόσον η Εθνική ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Μαυροβούνιο στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στο Βερολίνο.

Εάν η γαλανόλευκη καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Γερμανών ή των Μαυροβούνιων στα προημιτελικά, τότε ο αντίπαλός της στην τετράδα θα προκύψει από το bracket Ισπανία-Λιθουανία/2ος Δ’Ομίλου-3ος Γ’Ομίλου. Κάτι που σημαίνει πως ο δρόμος για το μετάλλιο είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτός για την «γαλανόλευκη».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις