Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την Allwyn

Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την Allwyn

Πρόκειται για σύμβαση – ορόσημο για την Allwyn

Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την Allwyn, τη μητρική του ΟΠΑΠ αλλά και μέτοχο της Kaizen, για να αναλάβει τη διαχείριση της βρετανικής National Lottery, της μεγαλύτερης λοταρίας στην Ευρώπη.

Ο προηγούμενος διαχειριστής (από το 1994, παρακαλώ!), η Camelot, έχασε στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και η Allwyn του Τσέχου billionaire Κάρελ Κομάρεκ ανακηρύχθηκε προτιμητέος διαχειριστής από τη βρετανική επιτροπή παιγνίων. Ωστόσο, η Camelot είχε κινηθεί νομικά κατά της απόφασης και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Intralot ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αναφέρει πως η ελληνική εταιρεία είχε κατέβει μαζί με την Camelot ως τεχνολογικός πάροχος στον διαγωνισμό για τη βρετανική λοταρία, σχολιάζοντας πως, λόγω της προσφυγής, ίσως άλλαζε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, αφού αιφνιδιαστικά χθες, η Camelot απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι η Allwyn, όπως μετονομάστηκε η Sazka Group, ετοιμάζεται να αναλάβει τη National Lottery από τον προσεχή Φεβρουάριο.

Πρόκειται για σύμβαση – ορόσημο για την Allwyn η οποία, με όχημα την ήδη εισηγμένη Cohn Robbins Holdings Corp (CRHC), ένα SPAC (Special Purpose Acquisition Company) που ίδρυσαν οι Gary Cohn και Clifton Robbins, δρομολογεί την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις