Στα μαλακά η Εθνική στους «16», αρχίζουν τα δύσκολα μετά

Eurobasket: Επτά “καυτά” ερωτήματα!

Μετά το 2/2, η Εθνική μπορεί να ελπίζει σε μια εύκολη διαδρομή μέχρι τους «16». Μετά όμως, τα περιθώρια στενεύουν!

Η ελληνική ομάδα δεν ασχολείται ακόμη με διασταυρώσεις και πιθανούς αντιπάλους στα νοκ άουτ του Βερολίνου. Ο Δημήτρης Ιτούδης υπενθυμίζει πως η πρώτη θέση δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά, αλλά είναι αλήθεια πως πλέον η Εθνική ομάδα έχει δικαίωμα ίσως ακόμη μια ήττα να κάνει χωρίς να χάσει την κορυφή. Εφόσον δεν γίνει κάποια φοβερή έκπληξη, η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στο τρίτο γκρουπ και θα παίξει στους «16» την Κυριακή με τον τέταρτο του τέταρτου ομίλου. Σίγουρα αποφεύγει τη Σερβία και πιθανότατα το Ισραήλ, με μία εκ των Τσεχίας, Φινλανδίας και Πολωνίας να είναι οι επικρατέστερες αντίπαλοι από τον όμιλο της Πράγας.

Αν η Εθνική είναι πρώτη και ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου της στους «16», τότε θα παίξει τον κρίσιμο προημιτελικό την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου με το νικητή ανάμεσα στον δεύτερο του δεύτερου ομίλου (Γερμανία και Σλοβενία είναι στην κορυφή με 2-0) και τον τρίτο του πρώτου ομίλου (Βέλγιο ή Μαυροβούνιο έχουν τον πρώτο λόγο για να τερματίσουν πίσω από Ισπανία και Τουρκία).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις