Ευρωλίγκα. Ταξίδι στο άγνωστο για τους «αιώνιους»

Ευρωλίγκα. Ταξίδι στο άγνωστο για τους «αιώνιους»

Καθώς συμπληρώνονται σιγά σιγά τα ρόστερ των ομάδων ενόψει της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν, οι μπασκετόφιλοι αναρωτιούνται μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι δυο ελληνικές ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι το «κάθε πέρσι και καλύτερα» ισχύει απόλυτα για τους δυο εκπροσώπους μας. Τόσο ο Παναθηναϊκός , με τη μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού του στη μετά-Καλάθη εποχή, όσο και ο Ολυμπιακός (παρότι αυτός λιγότερο) μοιάζουν με τους φτωχούς συγγενείς της διοργάνωσης.

Κακά τα ψέματα. Η Ευρωλίγκα έχει ξεκάθαρα φαβορί. Την Εφές, την ΤΣΣΚΑ, τη Ρεάλ, την Μπαρσελόνα, την Ολίμπια Μιλάνο. Κι από κει και πέρα τον Ολυμπιακό, τη Μακάμπι, τη Φενέρ, τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες (με όποια σειρά επιθυμείτε)…

Κάποτε για τους δυο αιωνίους η συμμετοχή στο Final 4 ήταν αυτονόητος στόχος. Τώρα δεν είναι ούτε η συμμετοχή στην οκτάδα, που οδηγεί στα play offs. Οι εποχές άλλαξαν. Κι αν ο Ολυμπιακός (που διατήρησε σχεδόν στα ίδια επίπεδα τον προϋπολογισμό του και έκανε τη μεγάλη μεταγραφή με την επιστροφή του Σλούκα) μπορεί να ελπίζει βάσιμα για τα play offs και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (να μην υπάρξει πρόβλημα στη θέση 5 και χρειαστεί διορθωτική κίνηση…) ακόμη και για το Final 4, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Οι «πράσινοι» εύχονται οι τρεις βασικοί Ελληνες διεθνείς (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης) να κάνουν ένα βήμα μπροστά και παράλληλα να αποδειχθούν σωτήριες λύσεις ο Νέντοβιτς με τον Φόστερ στον 2, συν τον αντι-Καλάθη.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Γιώργος Βόβορας επιχειρεί να δημιουργήσει μια ομάδα με προοπτική (χωρίς κατ’ ανάγκη απόλυτη επιτυχία στην Ευρωλίγκα από την πρώτη σεζόν), ο Ολυμπιακός μοιάζει πιο συμπαγής ,αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πάντα το γεγονός ότι οι δυο αρχηγοί της ομάδας (Σπανούλης και Πρίντεζης) βρίσκονται σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία. Εάν αντέξουν να βγάλουν χωρίς προβλήματα τη σεζόν, οι Πειραιώτες θα έχουν καλύτερη τύχη καθώς το supporting cast είναι αρκετά δυνατό και ποιοτικό (επαναλαμβάνουμε, με εξαίρεση τη θέση 5).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και με δεδομένα τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία (αγώνες χωρίς κόσμο, ίσως εξεταστούν και σενάρια αγώνων σε ουδέτερα γήπεδο) και όλους τους αστάθμητους παράγοντες που έχει επιφέρει αυτή, οι φίλοι των δυο «αιωνίων» θα πρέπει να κρατάνε μικρό καλάθι.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν ως αουτσάιντερ τη χρονιά (όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό) και γνωρίζουν ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά το φετινό ταξίδι στην Ευρωλίγκα θα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Μακάρι να κρύβει μεγάλες στιγμές και όμορφο φινάλε. Οπλιστείτε με υπομονή, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν και απολαύστε το, είτε ως θεατές στο γήπεδο  κορωνοϊού επιτρέποντος), είτε ως τηλεθεατές από την πολυθρόνα του σπιτιού σας.

Να είσαστε καλά , να περνάτε καλά και να μένετε ασφαλείς!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις