Ο «μαύρος πάνθηρας» και η Βόρεια Κορέα

Εουσέμπιο

Μια συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ με την Πορτογαλία. Εννιά γκολ. Τα τέσσερα σε ένα ματς. Το όνομα αυτού, Εουσέμπιο.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ, η Πορτογαλία έκανε… πάταγο! Βασικά, ένας παίκτης της έκανε πάταγο! Ακόμα καλύτερα, ένας παίκτης ήταν όλη η ομάδα. Κι αυτός ήταν ο «μαύρος πάνθηρας» της Μπενφίκα. Ο Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Φερέιρα.

Με μια μόνο συμμετοχή σε τελικά, ο -ένας από τους κορυφαίους της εποχής του- Εουσέμπιο, έχει μείνει στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας ως παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ. Εννιά! Και τα τέσσερα από αυτά, τα πέτυχε κόντρα σε μια ομάδα. Μία που μπήκε από σπόντα στην τελική φάση του Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966, εκμεταλλευόμενη το μποϊκοτάζ στη διοργάνωση των αφρικανικών ομάδων. Τη Βόρεια Κορέα.

Οι Ασιάτες είχαν αφήσει στη δεύτερη θέση του ομίλου την Ιταλία με τη νίκη τους στην αυλαία της πρώτης φάσης και στα προημιτελικά, έπεσαν πάνω στον Εουσέμπιο και την παρέα του. Τι κι αν προηγήθηκαν με 3-0 μόλις στο 25’ στο «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον; Ο «μαύρος πάνθηρας» πήρε στις πλάτες του την Πορτογαλία και με καρέ τερμάτων την οδήγησε στην πλήρη ανατροπή. Για την ιστορία, το τελικό 5-3 διαμόρφωσε ο Ζοσέ Αουγκούστο.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Ίσως το σπουδαιότερο ματς του Εουσέμπιο με την φανέλα με το εθνόσημο. Ο θρύλος των Ιβήρων σκόραρε και στον ημιτελικό με την Αγγλία, όμως το τέρμα του δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση στον τελικό καθώς η Πορτογαλία ηττήθηκε με 2-1.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις