Τα εξωφρενικά έσοδα και έξοδα των ομάδων της Premier League

Νέα εκπληκτική αποκλειστική προσφορά* στο koubanezos.gr

Η Premier League, είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, να έχουν μακράν τους περισσότερους χορηγούς.

Η Πρέμιερ Λιγκ, είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, να έχουν μακράν τους περισσότερους χορηγούς, καθώς και τα ακριβότερα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε αγγλική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, έχει στην διάθεσή της, τεράστια χρηματικά ποσά. Τα οποία ο κάθε σύλλογος αξιοποιεί και με το παραπάνω, σε μεταγραφές. Καθώς κάθε χρόνο, τα χρήματα που δίνει η κάθε ομάδα για νέους παίκτες, γίνονται όλο και περισσότερα.

Με την Πρέμιερ Λιγκ, να είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, οι ομάδες που αγωνίζονται σε αυτό, έχουν τεράστια έσοδα. Άλλωστε αυτό είναι το πρωτάθλημα, με τους περισσότερους χορηγούς. Και με τα πιο ακριβά, τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το 2022, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την διανομή του σε ολόκληρο τον πλανήτη, έφτασαν τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό το ασύλληπτο χρηματικό ποσό, να μοιράζεται στις ομάδες, έχουν χρήματα διαθέσιμα για μεταγραφές.

Έτσι καταρρίφθηκε ένα νέο μεταγραφικό ρεκόρ, αυτή την εβδομάδα. Καθώς οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, έχουν ξοδέψει 1,72 δισεκατομμύρια ευρώ, για να πάρουν νέους παίκτες. Ένα ποσό που είναι 100 εκατομμύρια ευρώ πάνω, από τα 1,62 δισεκατομμύρια, που δόθηκαν το καλοκαίρι του 2017, για να καταγραφεί το ρεκόρ.

Τα βρετανικά μέσα, αναφέρουν πως αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Στις οχτώ μέρες, οι οποίες έχουν μείνει στην μεταγραφική περίοδο. Κάτι ακόμα που έχει αυξηθεί, είναι το ποσό που δίνεται, για νέους παίκτες.

Αφού το φετινό ρεκόρ, έχει να κάνει με 107 μεταγραφές, οι οποίες κόστισαν κατά μέσο όρο, 16 εκατομμύρια ευρώ, ανά παίκτη. Ενώ στο ρεκόρ του 2017, είχαν γίνει 140 νέες μεταγραφές, οι οποίες κόστισαν κατά μέσο όρο 11,5 εκατομμύρια, ανά παίκτη.

Η ομάδα που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα, είναι η νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ, Νότιγχαμ Φόρεστ, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η οποία έχει δώσει, γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ, σε μεταγραφές.

Ενώ υπάρχουν άλλοι οχτώ σύλλογοι του αγγλικού πρωταθλήματος, οι οποίοι έχουν δαπανήσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Αν αφαιρεθούν τα έσοδα από πωλήσεις, οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, έχουν έξοδα τα οποία φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Με τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές, να έχουν κοστίσει 600 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές της Πρέμιερ Λιγκ

1. Ντάργουϊν Νούνιες από Μπενφίκα προς Λίβερπουλ 75 εκατομμύρια ευρώ

2. Κασεμίρο από Ρεάλ Μαδρίτης προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 70,65 εκατομμύρια ευρώ

3. Μάρκ Κουκουρέγια από Μπράιτον προς Τσέλσι 65,3 εκατομμύρια ευρώ

4. Έρλινγκ Χάαλαντ από Ντόρτμουντ προς Μάντσεστερ Σίτι 60 εκατομμύρια ευρώ

5. Ριτσάρλισον από Έβερτον προς Τότεναμ 58 εκατομμύρια ευρώ

6. Λισάντρο Μαρτίνες από Άγιαξ προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57,37 εκατομμύρια ευρώ

7. Ραχίμ Στέρλινγκ από Μάντσεστερ Σίτι προς Τσέλσι 56,2 εκατομμύρια ευρώ

8. Γκαμπριέλ Ζεσούς από Μάντσεστερ Σίτι προς Άρσεναλ 52,2 εκατομμύρια ευρώ

9. Κάλβιν Φίλιπς από Λιντς προς Μάντσεστερ Σίτι 48,75 εκατομμύρια ευρώ

10. Ματέους Νούνες από Σπόρτινγκ Λισαβόνας προς Γουλβς 45,5 εκατομμύρια ευρώ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις