Preview Γουλβς – Σεβίλλη

Preview Γουλβς - Σεβίλλη

Τρίτη 11 Αυγούστου, 22:00
Γήπεδο: «MSV Αρένα», Ντούισμπουργκ
Αγώνας για τα προημιτελικά του Europa League, μονός, σε ουδέτερο.

Ένα λάθος του Αλέν και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χιμένες στα πρώτα λεπτά έφτασαν στη Γουλβς, που απέκλεισε δύσκολα τον Ολυμπιακό (1-0, 1-1) και επέστρεψε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια. Απέναντί της πάντως θα βρει μία από τις πιο ζόρικες ομάδες του Europa League, την πολυνίκη Σεβίλλη, που καθάρισε άνετα με 2-0 τη Ρόμα σε μονή αναμέτρηση για τη φάση των «16» και γλυκοκοιτάζει την κούπα που κατέκτησε πέντε φορές τα τελευταία 14 χρόνια.

Από τα πιο αμφίρροπα και ενδιαφέρον ματς των προημιτελικών, με τον νικητή να βρίσκει απέναντί του αυτόν του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη.

Παράδοση

  • Συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
  • Η Γουλβς μετρά 1-0-3 κόντρα σε ισπανικές ομάδες: τα 4-0 και 5-2 από ομάδα της Βαρκελώνης (θεωρείται πλέον, στην καταμέτρηση, ως η Μπαρτσελόνα) στο Κύπελλο Εκθέσεων το 1960, στα προημιτελικά μάλιστα, συν τα φετινά (4-0 στο «Μόλινιου», ήττα 3-2 στη Βαρκελώνη) με την Εσπανιόλ στους «32».
  • Στο 6-5-4 ο απολογισμός της Σεβίλλης ενάντια σε αγγλικές ομάδες: 3-2-1 εντός, 1-3-3 εκτός συν δύο τελικούς σε ουδέτερα: 4-0 τη Μίντλεσμπρο στο Αϊντχόφεν το 2006 στο UEFA και 3-1 τη Λίβερπουλ το 2016 στη Βασιλεία, στο Europa League.

Αγωνιστικά νέα

Από τη Γουλβς χάνει την αναμέτρηση ο τιμωρημένος Ποντένσε, τραυματίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό ο Ισπανός μέσος Χόνι και θα λείψει από τα πλάνα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Μοναδική απουσία για τη Σεβίλλη, εκείνη του Σέρβου μέσου Γκούντελι.

Γουλβς

  • Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1971/72 φτάνει τόσο μακριά σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μόνον τότε κατόρθωσε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της μετά το χειμώνα, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό χάνοντας το τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA από την Τότεναμ.
  • Στη φετινή της πορεία προς τα προημιτελικά του θεσμού μετρά 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε σύνολο 16 αναμετρήσεων, πετυχαίνοντας 38 γκολ δεχόμενη μόλις 13.
  • Μοναδικός αγώνας στον οποίο δε βρήκε δίχτυα, αυτός εναντίον της Μπράγκα στο “Μολινό” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.
  • Στις 4 επισκέψεις της σε γερμανικό έδαφος στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κέρδισε μία φορά, ενώ στις υπόλοιπες τρεις έφυγε με σκυμμένο κεφάλι.

Σεβίλλη

  • Aυτή είναι η 4η συμμετοχή της στα προημιτελικά του Europa League. Στις προηγούμενες τρεις κατάφερε να αποκλείσει Πόρτο (2013/14), Ζενίτ (2014/15) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (2015/16), φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.
  • Σε γερμανικό έδαφος, μαζί με τη φετινή νίκη επί της Ρόμα στη φάση των “16”, μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Προγνωστικά Γουλβς – Σεβίλλη

Προημιτελικός με φαβορί, αν μη τι άλλο, η Σεβίλλη έδειξε… ορεξάτη με τη Ρόμα ενώ η Γουλβς είναι… σκιά του εαυτού της μετά την επανέναρξη και έκλεισε τη σεζόν στο Νησί με προβληματισμό (και μένοντας εκτός Ευρώπης). Ωστόσο οι “ρόχος” θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που ξέρει πώς να αμύνεται… Combo με ημίχρονα η επιλογή, διπλασιασμού, και φυσικά σκόρερ ο… συνήθης ύποπτος.

Combo

11/8, 22:00 Γουλβς – Σεβίλλη: 1Χ ημίχ. / Χ2 τελ. (2.12)

Σκόρερ

11/8, 22:00 Γουλβς – Σεβίλλη: Γκολ Χιμένες (2.90)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις