Ευρωμπάσκετ αφιέρωμα: Ανάλυση Β’ ομίλου

ευρωμπάσκετ αφιέρωμα

Αφιέρωμα και ανάλυση για όλες τις χώρες του Β΄ ομίλου που θα λάβουν μέρος στο φετινό Eurobasket από τη μπασκετική ομάδα του koubanezos.gr.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Eurobasket, η μπασκετική ομάδα του Koubanezos συγκεντρώθηκε για να σας παρουσιάσει τους έξι μονομάχους του δευτέρου ομίλου. Η τελική φάση του τουρνουά θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη και ο τελικός θα γίνει στις 18 του ίδιου μήνα. ευρωμπάσκετ αφιέρωμα

Επιμέλεια: Αντώνης Ράπτης, Δημήτρης Κουλουμπαρίτσης, Παναγιώτης Δογαντζής, Γιώργος Αποστόλου και Bilias1974.

Ευρωμπάσκετ αφιέρωμα: Σύστημα διεξαγωγής

Όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο πανόραμα της διοργάνωσης που ετοιμάσαμε για εσάς, οι 24 ομάδες της τελικής φάσης του τουρνουά έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των έξι. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες και θα διασταυρωθούν μεταξύ τους στη φάση των «16». Οι διασταυρώσεις των ομίλων Α, Β, Γ και Δ έχουν ως εξής: Β2-Α3, Α1-Β4, Β1-Α4, Α2-Β3, Γ1-Δ4, Δ2-Γ3, Γ2-Δ3, Δ1-Γ4.

Η φάση των ομίλων

Το ιδιαίτερο της φετινής διοργάνωσης είναι ότι κάθε όμιλος θα διεξαχθεί σε διαφορετική χώρα. Συνδιοργανώτριες χώρες είναι η Ιταλία, η Γερμανία, η Γεωργία και η Τσεχία. Η Εθνική μας θα είναι στον τρίτο όμιλο με έδρα το Μιλάνο, ο πρώτος θα λάβει χώρα στην Τιφλίδα, ο δεύτερος στην Κολωνία και ο τέταρτος στην Πράγα.

Προχωράμε με την ανάλυση του δευτέρου ομίλου:

Ευρωμπάσκετ αφιέρωμα: Β’ Όμιλος

  • Γερμανία
  • Λιθουανία
  • Γαλλία
  • Σλοβενία
  • Ουγγαρία
  • Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η ανάλυση των ομάδων

Γερμανία: Πλήρης μπορεί την υπέρβαση

Η Γερμανία, παρ’ ότι τερμάτισε τελευταία στα προκριματικά με μόλις μία νίκη, προκρίθηκε στα τελικά του Eurobasket ως συνδιοργανώτρια. Αν κατέβουν όλα της τα αστέρια μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Καλύτερος παίκτης της ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς (μέχρι στιγμής) Ντένις Σρέντερ. Στα πρόσφατα προκριματικά του Παγκοσμίου έπαιξαν και οι Βόιγκντμαν , Μπογκά που μπορούν να ανεβάσουν ταχύτητα την ομάδα.

Λιθουανία: Η μεγάλη επιστροφή

Η παραδοσιακή δύναμη της Λιθουανίας δείχνει να αναγεννιέται. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τις πρώτες θέσεις των διεθνών διοργανώσεων, κάτι απόλυτα λογικό λόγω της «απόσυρσης» μιας εξαιρετικής φουρνιάς παικτών, η λιθουανική σχολή δείχνει να αποκτά ένα εξαιρετικό σύνολο για το μέλλον, με ταλαντούχους νέους παίκτες. Κεντρικοί πυλώνες της ομάδας δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους δύο NBAερς ψηλούς, τον Ντομάντας Σαμπόνις και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Γαλλία: Στόχος μόνο η κορυφή

Αδιαμφισβήτητα μία από τις εθνικές ομάδες που ανήκουν στην ελίτ τουε μπάσκετ είναι αυτή της Γαλλίας. Με τον Βενσάν Κολέ να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία πάνω από μια δεκαετία και ένα κράμα από αστέρες τόσο από το ΝΒΑ, όσο και από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, οι Γάλλοι βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες θέσεις των τουρνουά, είτε αυτό είναι το Eurobasket, το Mundobasket ή οι Ολυμπιακοί αγώνες (αργυρό μετάλλιο το 2020). Με ένα υπερπλήρες ρόστερ ενόψει του φετινού Eurobasket στοχεύουν μόνο την κορυφή. Ξεχωρίζουν οι Ρουντί Γκομπέρ, Εβάν Φουρνιέ και Νικολά Μπατούμ από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και οι γνώριμοι μας από τα ευρωπαϊκά γήπεδα Βενσάν Πουαριέ, Μουστάφα Φαλ και Ελί Οκόμπο. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του τεράστιου prospect του παγκοσμίου μπάσκετ Βίκτορ Ουεμπανιαμά.

Σλοβενία: Με Ντόνσιτς και Ντράγκιτς για άλλο ένα θαύμα

Πέντε χρόνια μετά το θρίαμβο του 2017 η Εθνική Σλοβενίας επιστρέφει στο Eurobasket με σκοπό να γράψει άλλο ένα κεφάλαιο στην μπασκετική ιστορία της. Με τον μεγάλο σούπερσταρ του NBA Λούκα Ντόντσιτς να ηγείται και τον πολύπειρο θρύλο της Εθνικής, Γκόραν Ντράγκιτς να επιστρέφει, ξυπνούν μνήμες από τα θαύματα που βιώσαμε στα γήπεδα της Φινλανδίας και της Τουρκίας το 2017.Άλλωστε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είδαμε εξαιρετικές εμφανίσεις από το σύνολο της Εθνικής Σλοβενίας.

Ουγγαρία: Ο «φτωχός» συγγενής του ομίλου

Οι Ούγγροι προκρίθηκαν ως τρίτοι σε τριπλή ισοβαθμία με Σλοβενία και Ουκρανία. Έχουν πολύ δύσκολο έργο καθώς, βρίσκονται σε όμιλο φωτιά με εξαιρετικές ομάδες και μάλλον θα έχουν ρόλο φτωχού συγγενή στη διοργάνωση. Αστέρι της ομάδας είναι ο ρολίστας της Ρεάλ Μαδρίτης Άνταμ Χάνγκα. Από εκεί και μετά, αν εξαιρέσουμε τον νατουραλιζέ Αμερικανό Μίκαελ Χόπκινς που αγωνίζεται στη Ρέτζιο Εμίλια, όλοι οι άλλοι παίκτες έχουν μηδενική εμπειρία από αυτό το επίπεδο.

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Δύσκολη αποστολή, αλλά μπορεί

Οι Βόσνιοι τα πήγαν εκπληκτικά αφού προκρίθηκαν ως πρώτοι από όμιλο με ομάδες όπως η Ελλάδα, Βουλγαρία και Λετονία. Ενδεικτικό του πόσο καλά τα πήγαν ήταν το ότι έκαναν μόλις μία ήττα (από την Ελλάδα με 65-70). Αστέρι της ομάδας είναι ο πρώτος σκόρερ της ACB με τη Μπεογκράν (που σύντομα θα ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης) Τζάναν Μούσα. Στο Eurobasket που έρχεται είναι σε πολύ δύσκολο όμιλο με Λιθουανία, Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία και Σλοβενία. Σε αυτόν τον όμιλο, αν θέλει να προκριθεί πρέπει να κάνει μία μεγάλη νίκη εκτός προγράμματος.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις