Ο δισεκατομμυριούχος Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney

Ο δισεκατομμυριούχος Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney

Ο μεγαλοεπενδυτής και συλλέκτης Ντάνιελ Λόεμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος Daniel Loeb, μέσω του fund Third Point, απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, το οποίο φέρεται να έχει στην κατοχή του επιστολή προς τον CEO Bob Chapek και τους επενδυτές.

Στην επιστολή, ο Loeb αναφέρει πως χρησιμοποίησε την εταιρεία για να κάνει «κάθε προσπάθεια» για την απόκτηση του εναπομείναντος μειοψηφικού ποσοστού της Comcast, πριν τη λήξη της συμφωνίας το 2024.

Παράλληλα, προτείνει ένα spin off για το ESPN. Το ESPN+, το οποίο εξασφάλισε σημαντικά τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων στις ΗΠΑ, έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για την κερδοφορία της Disney.

Η Disney ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου, αυξάνοντας μάλιστα περισσότερο του αναμενόμενου τους ενεργούς συνδρομητές του Disney+.

Ο Daniel Loeb είναι γνωστός για τις επενδύσεις του στους κολοσσούς των media. Είχε μάλιστα αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία για δύο χρόνια, από το 2020 έως τις αρχές του 2022, ωθώντας τη Disney να ενισχύσει τις υπηρεσίες ροής της.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις