Στοίχημα σνούκερ: Μόνο με τον… ιμιτασιόν Ο’Σάλιβαν

Στοίχημα σνούκερ: Μόνο με τον... ιμιτασιόν Ο'Σάλιβαν

Το European Masters ανοίγει αυλαία σήμερα χωρίς τον παγκόσμιο πρωταθλητή, εμείς όμως θα παίξουμε στοίχημα σνούκερ... με τον συνεπώνυμό του!

Όχι ότι είχαμε σκοπό να παίξουμε στοίχημα σνούκερ σε ματς του Ρόνι Ο’Σάλιβαν ντάλα καλοκαίρι. Το ξέραμε από την περασμένη Τετάρτη ότι δεν θα κατέβει στο πρώτο «κανονικό» ranking τουρνουά της νέας σεζόν. Όμως, ο τραυματισμός του στον αγκώνα είναι αρκετά σοβαρός και, όπως τόνισε ο ίδιος ο Rocket, μπορεί να τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι τον Οκτώβριο!

Λόγω της απουσίας του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή από το τουρνουά που αρχίζει σήμερα στο Φιρτ της Γερμανίας, χάνουμε και την ευκαιρία να τον δούμε απέναντι στον… ιμιτασιόν Ο’Σάλιβαν, τον Σον. O οποίος θα αντιμετωπίσει πλέον στον προκριματικό γύρο τον Λιουκ Σίμοντς.

Με μια πρώτη ανάγνωση, ο φαβοριτισμός του (ερασιτέχνη) Σίμοντς προκαλεί εντύπωση. Ο 42χρονος άσος είναι αξιόλογος παίκτης, αλλά τέτοιος είναι και ο Σον Ο’Σάλιβαν. Ο οποίος ανέκτησε το επαγγελματικό στάτους και δεν τα πήγε άσχημα στα προκριματικά του British Open. Οριακά έχασε από τον Έλιοτ Σλέσορ (3-4).

Δεν γίνεται, όμως, να μη σε βάλει σε σκέψεις το 1.64 της νίκης του Σίμοντς. Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε οι μπουκ; Γι’ αυτό επιλέγουμε το over 7,5 frames (best of 9 είναι εδώ οι αγώνες), που πληρώνει ικανοποιητικότατα. Και θα το συνδυάσουμε με μια χαμηλή απόδοση για να βγάλουμε μια καλή δυάδα.

Το ματς επιλογής είναι αυτό του Μαρκ Σέλμπι με τον Γιουάν Σιτζούν. Και θα παίξουμε στο στοίχημα σνούκερ το over 6,5 – δηλαδή να κερδίσει τουλάχιστον δύο frames ο χαμένος. Ο Σέλμπι δεν βρίσκεται στα καλύτερά του και δεν θα είναι έκπληξη αν ηττηθεί από τον Γιουάν, που όσο πάει ωριμάζει.

Στοίχημα σνούκερ: Πιο συντηρητική δυάδα

Όπως σε κάθε έναρξη σεζόν, έτσι και στο σνούκερ το ρίσκο είναι μεγάλο τέτοια εποχή. Ούτε τα δείγματα του Championship League ή των καλοκαιρινών προκριματικών είναι αντιπροσωπευτικά. Μεταξύ μας κιόλας: Λίγα απ’ αυτά τα ματς παρακολουθήσαμε. Kαι μόνο απ’ τα αποτελέσματα, μπορεί να βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα.

Την Κυριακή, πάντως, πήραμε μια γεύση από τον αγώνα του Τζίμι Ρόμπερτσον για το British Open. Ο 36χρονος άσος νίκησε 4-3 τον Λούι Χίθκοτ, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Πέρυσι τα πήγε αρκετά καλά και έχει τα προσόντα να τα πάει ακόμα καλύτερα φέτος. Γι’ αυτό και περιμένουμε να νικήσει σχετικά άνετα τον βετεράνο Άντι Χικς.

Στο 1.40 βρίσκεται η απόδοση για το χάντικαπ 1,5 frame στον Ρόμπερτσον. Κι αν παίξουμε το ίδιο και για τον Γκάρι Γουίλσον, που αντιμετωπίζει τον Λούκας Κλέκερς, προκύπτει μια συντηρητική, αλλά αποδοτική δυάδα. Ο «Ταρίφας» είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον Γερμανό, ο οποίος όμως άρχισε δυναμικά τη σεζόν. Στα προκριματικά νίκησε εύκολα τον Αυστραλό Ράιαν Τόμερσον στα προκριματικά, ενώ τα κατάφερε και κόντρα στον Άλαν Τέιλορ την περασμένη Τετάρτη, για το British Open.

Δεν ξεχνάμε ακόμα ότι ο Κλέκερς παίζει… εντός έδρας, αλλά  αυτό δεν είναι πάντοτε καλόστο σνούκερ. Συχνά φορτώνει τον παίκτη με πρόσθετο άγχος. Βέβαια, ο 26χρονος Γερμανός μπορεί να εκνευρίσει τον (όχι ιδιαίτερα ψύχραιμο) Γουίλσον με το αργό στιλ του, αλλά η διαφορά κλάσης είναι σημαντική. Γι’ αυτό θα πάρουμε το όποιο ρίσκο.

Δυάδα απόδοσης 2.06
16:30
Γκ. Γουίλσον - Κλέκερς
1 (-1,5)
1.47
16:30
Χικς - Τζ. Ρόμπερτσον
2 (-1,5)
1.40
Δυάδα απόδοσης 2.51
21:00
Σίμοντς - Σ. Ο'Σάλιβαν
Over 7,5 frames
1.80
21:00
Σέλμπι - Γιουάν
Over 6,5 frames
1.38
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις