Πρόκριση στην Αυστραλία και ντέρμπι στην Ασία

Πρόκριση στην Αυστραλία και ντέρμπι στην Ασία

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω και σήμερα, να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Ξεκίνημα σε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο με πλούσια ποδοσφαιρική δράση σε Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία και με τη στήλη πανέτοιμη να μοιραστεί με όλους εσάς, ψαγμένες προτάσεις και δυνατές αποδόσεις, όπως κάθε φορά.

Παρελθόν και η φάση των ”16” στο Europa League, παρελθόν και η ελληνική παρουσία εκεί, με τον Ολυμπιακό να μην εκμεταλλεύεται τη κακή εμφάνιση της Γοθλβς και να αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού. Κατά τα άλλα μάλλον φυσιολογικά τα αποτελέσματα και με τη συνέχεια να προμηνύεται συναρπαστική.

Τη σκυτάλη παίρνει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με το αγαπημένο Champions League να επιστρέφει και να μας καθηλώνει στις οθόνες των τηλεοράσεων μας. Μέσι, Ρονάλντο και λοιποί ρίχνονται στη μάχη για τη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και ο νέος τρόπος διεξαγωγής των τριών τελικών φάσεων σε μορφή τουρνουά αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε όλη την υφήλιο.

Απολογισμός

Δεν μας πήγε καλά ξεκάθαρα το ποντάρισμα στο Europa League, αφού μετά τη Τετάρτη και το γκολ που δεν έβαλε ποτέ η Βόλφσμπουργκ, ήρθε και το φτωχό 1-0 της Βασιλείας για να δέσει το γλυκό. Μπορεί η Φρανκφούρτη να παρέταξε άκρως επιθετικό σχήμα, στην ουσία όμως ελάχιστα απείλησε την άμυνα των Ελβετών, οι οποίοι με το γκολ, που σημείωσαν στο τέλος της αναμέτρησης, επιβεβαίωσαν πανηγυρικά την πρόκριση τους, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο στην έδρα τους για άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Νίκη και πρόκριση στα play offs

Αφήνουμε την Ευρώπη και επιστρέφουμε στα γνωστά μας λημέρια με πρωινό ξύπνημα, αφού στις 10:00 διεξάγεται στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής για την A League το παιχνίδι ανάμεσα στη Περθ και τη Βίκτορι της Μελβούρνης.

Προτελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τους γηπεδούχους πριν την έναρξη των play offs, με το παιχνίδι εναντίον της Γουέστερν στις 12 του μήνα να κλείνει τη κανονική σεζόν. Μπορεί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η προνομιούχο θέση με 37 βαθμούς, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους σε αυτά, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και η Αδελαΐδα αλλά και η Γουέστερν, οι οποίες διεκδικούν επίσης την είσοδο τους στη πρώτη εξάδα.

Η ομάδα του Τόνι Πόποβιτς παίζει εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο από την επανέναρξη και σίγουρα δεν θέλει να δώσει το παραμικρό δικαίωμα, έτσι ώστε να αμφισβητηθεί η παρουσία της στα playoffs. Μπορεί αμυντικά να είναι επιπόλαιη σε όλη τη διάρκεια της φετινής σαιζόν, αλλά ακριβώς λίγο πριν τη λήξη της δίνεται η ευκαιρία με μια νίκη σήμερα, να σφραγίσει τη παρουσία της στις έξι καλύτερες ομάδες της χώρας.

Αντίθετα η Βίκτορι πάει από το κακό στο χειρότερο με 5 συνεχόμενες ήττες και με μόλις 2 βαθμούς διαφορά από τους τελευταίους Μάρινερς. Καταστροφική η φετινή σαιζόν και ήδη άπαντες σχεδιάζουν την επόμενη.

Με το κίνητρο αλλά και την αγωνιστική ανωτερότητα των γηπεδούχων θα πάμε σήμερα. Η Περθ στα τελευταία της δύο παιχνίδια πετυχαίνει τουλάχιστον 3 γκολ και το ίδιο μπορεί να κάνει και σήμερα έχοντας αντίπαλο μια ομάδα που δύσκολα θα μπορέσει να τη κοντράρει. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο των playoffs και μπορούν να το κάνουν προσφέροντας γκολ και θέαμα.

Ντέρμπι κορυφής στη J2

Αφήνουμε τη χώρα των καγκουρό και κατευθυνόμαστε στην Ιαπωνία. Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τη κορυφαία κατηγορία, καθώς οι υποχρεώσεις των ομάδων στο Λιγκ Καπ μέσα στην εβδομάδα ενέχουν υψηλό ρίσκο στην ανάλυση και εντοπισμό πιθανών ευκαιριών. Αντίθετα οι ομάδες της J2 είχαν όλη την εβδομάδα, να προετοιμαστούν για τη 10η αγωνιστική ημέρα και εμείς διαλέξαμε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη 3η Τοκουσίμα, η οποία στις 13:00 υποδέχεται την πρωτοπόρο και αγαπημένη της στήλης Ναγκασάκι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν κάπως νωθρά το φετινό μαραθώνιο με σκοπό την άνοδο και σιγά σιγά μέσα από τα παιχνίδια έχουν αρχίσει, να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Διαθέτει πολύ καλή άμυνα, η οποία στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ.

Η Ναγκασάκι συνεχίζει τη πορεία πρωταθλητισμού και αποτελεί το απόλυτο φαβορί, με 23 βαθμούς από τους πιθανούς 27 σε αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές. Ο ορισμός της ισορροπημένης ομάδας με όλες τις γραμμές να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν παρατά κανένα ματς, ακόμα αν και αυτό στραβώσει.

Συνήθως αυτά τα ντέρμπι στη κατηγορία κρίνονται από τις άμυνες. Κάτι τέτοιο αναμένω να γίνει και σήμερα, τουλάχιστον στην αρχή του παιχνιδιού. Η Τοκουσίμα έχει μείνει λίγο πίσω στη μάχη της ανόδου και σιγουρά, αργά ή γρήγορα, αναμένω, να αναζητήσει το γκολ. Η Ναγκασάκι δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος και έχει το τρόπο, να βρει επίσης ένα γκολ. Οι εταιρείες αποτιμούν το αμφίτερμα αρκετά ψηλά και θαρρώ, ότι κάνουν λάθος. Έτσι το αγοράζω χωρίς αναστολές και θα το συνδυάσω με το ενδεχόμενο το ματς να μην κάτσει στην ισοπαλία.

Ντέρμπι κορυφής και στη Κ1

Δεν θα μπορούσα να κλείσω τη σημερινή μας περιήγηση, μη περνώντας και από τη Νότια Κορέα. Έτσι λίγο πριν αναχωρήσουμε για τις απογευματινές μας βουτιές, θα παρακολουθήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, για τη 15η αγωνιστική ημέρα της κορυφαίας κατηγορίας της Νότιας Κορέας, ανάμεσα στη Νταεγού και τους πρωταθλητές της Τζέονμπουκ. Σέντρα στις 14:00 και με παρουσία πλέον θεατών, αν και περιορισμένων, που αναμένεται, να δώσουν επιτέλους και λίγο παλμό στη συνηθισμένη πλέον εικόνα των άδειων κερκίδων.

Οι γηπεδούχοι αθόρυβα, μεθοδικά και κυρίως πλέον πειστικά έχουν καταφέρει, να φιγουράρουν στη 3η θέση μαζί με την Σανγκζού και βρίσκονται 7 βαθμούς πίσω από τους σημερινούς τους αντιπάλους. Σίγουρα θέλουν να συνεχίσουν τη μέχρι τώρα καλή τους πορεία, αλλά πρωτίστως πρωταρχικός τους στόχος είναι η 3η προνομιούχος θέση, που οδηγεί στο ερχόμενο Champions League. Με δεδομένο ότι η Σανγκζού δεν μπορεί να παίξει εκεί, η μοναδική αντίπαλος της είναι η Ποχανγκ, που ακολουθεί κατά πόδας, βρισκόμενη μόλις ένα βαθμό πίσω της. Η μάχη των δύο τους αναμένεται συναρπαστική μέχρι το τέλος της φετινής διοργάνωσης. Πολύ οργανωμένη επιθετικά ομάδα με το τρίτο καλύτερο ενεργητικό πλέον στη Λίγκα και με τις κόντρα επιθέσεις της να αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της. Η άμυνα της όμως είναι ευάλωτη με το αριστερό άκρο της να έχει και τα περισσότερα προβλήματα.

Οι πρωταθλητές από την άλλη συνεχίζουν ακάθεκτοι το κυνήγι της Ουλσάν. Μπορεί να θεωρώ τον Μοράις ολίγον τι μυρωδιά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ, ότι το τελευταίο διάστημα με διαψεύδει. Η ομάδα παίζει εξαιρετικά, πλέον οι ρόλοι μέσα στο γήπεδο είναι ξεκάθαροι για το καθένα και επιτέλους έχουν κοπεί και τα πειράματα, με το rotation να είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένο. Η διοίκηση του έκανε τη χάρη και τον ενίσχυσε με καλές μεταγραφές και πλέον καθοδηγεί μαεστρικά την ομάδα από νίκη σε νίκη με εμφατικές εμφανίσεις. Είναι και ο Νεγκάο που κάνει τη σαιζόν της ζωής του και τα γκολ πέφτουν βροχή.

Κάτι τέτοιο αναμένω και στη σημερινή αναμέτρηση. Με δυο φύσει επιθετικές ομάδες και μάλιστα τόσο φορμαρισμένες, τα γκολ είναι σίγουρα. Η καθεμία θέλει τη νίκη για τους δικούς της λόγους, οπότε πέρα από το αμφίτερμα θα στραφώ και στη πιθανότητα το ματς να έχει νικητή.

Μονό

10:00 Περθ – Μέλμπουρν Βίκτορι: 1 & over 2,5 & over 5 κόρνερ (2.30)

Μονό

13:00 Τοκουσίμα Βόρτις – Ναγκασάκι: 12 & goal/goal & over 5 κόρνερ (2.80)

Μονό

14:00 Νταεγού – Τζέονμπουκ: 12 & goal/goal & over 5 κόρνερ (2.75)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις