Preview Ίντερ – Λεβερκούζεν

Preview Ίντερ - Λεβερκούζεν

Δευτέρα 10 Αυγούστου, 22:00
Γήπεδο: «Μέρκουρ Σπιλ-Αρένα», Ντίσελντορφ
Αγώνας για τους «8» του Europa League, μονός, σε ουδέτερο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του Final-8 του Europa League απαρτίζουν Ίντερ και Λεβερκούζεν, που κοντράρονται στο γήπεδο της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι «νερατζούρι» αποτελούν το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, από την στιγμή που μπορούν να την συναντήσουν μονάχα στον τελικό, έχουν ήδη δημιουργήσει σενάρια ότι αυτές οι δύο θα είναι οι φιναλίστ.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε με 2-0 της Χετάφε σε μονή αναμέτρηση και δεν έχει δεχτεί γκολ από τις 19 Ιουλίου, μετρώντας έκτοτε πέντε clean sheets. Οι «ασπιρίνες» από την άλλη, νίκησαν εύκολα με 1-0 τη Ρέιντζερς και προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 4-1, ξεμουδιάζοντας μετά από αποχή ενός μήνα. Το Europa League θα μπορούσε να αποτελέσει την πανάκεια των Γερμανών, που τερμάτισαν 5οι στο πρωτάθλημα και έχασαν το Κύπελλο από τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στα ημιτελικά μία εκ των Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βασιλείας.

Παράδοση

  • Άλλη μια φορά συναντήθηκαν, σε όμιλο του Champions League το 2002-03 και η Ιντερ είχε κάνει νίκες με 3-2 στο Μιλάνο και 2-0 στο Λέβερκουζεν.
  • Η Ιντερ αριθμεί 17-9-15 ενάντια σε γερμανικές ομάδες: 10-1-8 στο Μιλάνο, 5-8-6 εκτός και 2-0-1 σε ουδέτερα, με ισάριθμους τελικούς: διπλούς το ’97 στο UEFA (νίκη και ήττα 1-0 με τη Σάλκε, το έχασε στα πέναλτι) και 2-0 την Μπάγερν στη Μαδρίτη το 2010, στο πρώτη της Champions League μετά από 45 χρόνια.
  • Στο 5-5-10 ο απολογισμός της Λέβερκουζεν ενάντια σε ιταλικές ομάδες: 4-2-4 εντός, 1-3-6 εκτός. Δεν έχει νίκη από το 3-0 επί της Λάτσιο στα play offs του Champions League το 2014, έκτοτε 0-1-3.

Αγωνιστικά νέα

Η Ιντερ θα παραταχθεί πλήρης.

Εκτός αποστολής λόγω κορωνοϊού στη Λεβερκούζεν ο Αμίρι, τραυματίας ο Αράνγκιζ. Παίζεται του Μπελαραμπί, του οποίου η συμμετοχή θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

Ίντερ

  • Αγωνίζεται σε νοκ άουτ φάση του Europa League για 4η φορά στην ιστορία της.
  • Η νίκη με 2-0 επί της Χετάφε την περασμένη Τετάρτη για τη φάση των “16”, της επέτρεψε για πρώτη φορά να συμμετάσχει στα προημιτελικά της διοργάνωσης μετά από 3 συνεχείς αποτυχημένες απόπειρες.
  • Στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης οι “νερατζούρι” μετρούν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Τρεις από τις τέσσερις ήττες της, σημειώθηκαν απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Δύο από τη Βόλφσμπουργκ τη σεζόν 2014/15 (1-3 εκτός, 1-2 εντός) και μία από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρυσι (0-1 εντός).

Λεβερκούζεν

  • Βρίσκεται για τρίτη φορά στη νοκ άουτ φάση του Europa League. Aυτή ήταν και η τυχερή, καθώς με την επικράτησή της επί της Ρέιντζερς σταμάτησε ένα αρνητικό σερί που την ήθελε να αποκλείεται 6 συνεχείς φορές στη φάση των “16” των δύο ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.
  • Από τη σεζόν 2001/02 έχει να προκριθεί σε ημιτελική φάση οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όταν και απέκλεισε τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League εκείνης της χρονιάς.
  • Είναι αήττητη εδώ και 9 αγώνες στη διοργάνωση.
  • Μετρά 5 νίκες και 3 ήττες στις 8 τελευταίες της αναμετρήσεις σε γερμανικό έδαφος, στο πλαίσιο του Europa League. Έχει συνολικό ρεκόρ εντός έδρας 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Προγνωστικά Ίντερ – Λεβερκούζεν

Η Ιντερ… ίδρωσε πολύ στο 2-0 επί της Χετάφε και η άμυνά της εκτέθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Απίθανο να τη γλιτώσει εκ νέου, ειδικά ενάντια σε μια Λεβερκούζεν που μεσοεπιθετικά έχει αποτελεσματικότητα, ανασταλτικά όμως είναι εξίσου ευάλωτη. Επιλογή το αμφίτερμα, πιο ρισκαδόρικα και ως σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα…

Μονό

10/8, 22:00 Ιντερ – Λεβερκούζεν: Goal/goal (1.70)

Ρίσκο

10/8, 22:00 Ιντερ – Λεβερκούζεν: Anytime σκορ 1-1 (2.32)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις