Τι είναι το Eurojackpot

Τι είναι το Eurojackpot

Το Eurojackpot είναι μια διεθνής λοταρία που διεξάγεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Oι παίκτες συμμετέχουν στο Eurojackpot μέσω της μεγαλύτερης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών κάθε χώρας, οι οποίες αποτελούν μέλη της διεθνούς λοταρίας. Τα ποσά που μοιράζει το παιχνίδι στους μεγάλους νικητές ξεκινούν από τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τζακ ποτ μπορεί να φτάσει έως τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, το Eurojackpot έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή αριθμοπαιχνίδια διεθνώς. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη συντονίζονται για να δουν τις κληρώσεις του, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ως παιχνίδι, το Eurojackpot μοιάζει πολύ με το «δικό μας» Τζόκερ, με βασική διαφορά ότι για να αναδειχθεί μεγάλος νικητής απαιτείται η πρόβλεψη 5+2 τυχερών αριθμών, αντί για 5+1 που ισχύει στην περίπτωση του δημοφιλούς ελληνικού αριθμοπαιχνιδιού.

Συνολικά, το Eurojackpot έχει 12 κατηγορίες κερδών, με αρκετές να προσφέρουν επίσης μεγάλα ποσά. Για παράδειγμα, στην κλήρωση της Παρασκευής 22 Ιουλίου, εκτός του Δανού μεγάλου νικητή, 8 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν ο καθένας ποσά ύψους σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 18 νικητές της τρίτης κατηγορίας κέρδισαν σχεδόν 130.000 ευρώ ο καθένας.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών στις οποίες είναι διαθέσιμο το Eurojackpot. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για την πιθανή είσοδο του στην ελληνική αγορά, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Βάσει της εμπειρίας από άλλες χώρες, απαιτείται σειρά ενεργειών και ρυθμίσεων από το Δημόσιο, ώστε να μπορούν οι Έλληνες παίκτες να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι.

Πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο Eurojackpot και γιατί όχι να κυνηγήσουν το όνειρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις