Preview Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη

Preview Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη

Δευτέρα 10 Αυγούστου, 22:00
Γήπεδο: «Ράιν Ένεργκι Στάντιον», Κολωνία
Αγώνας για τους «8» του Europa League, μονός, σε ουδέτερο.

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League κοντράρεται με μία από τις εκπλήξεις της σεζόν στην Κολωνία, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τίθεται αντιμέτωπη με την Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ νίκησε χαλαρά με 2-1 τη LASK Λιντζ και πέρασε στο Final-8 με συνολικό σκορ 7-1, ενώ η παρέα του Κάρλος Ζέκα έκανε την ανατροπή διαλύοντας με 3-0 τη Μπασάκσεχιρ (3-1 συνολικά).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ασφαλώς το μεγάλο φαβορί, ωστόσο έχουν απέναντί τους μία ομάδα που έχει κατά μία έννοια άγνοια κινδύνου… Και από την στιγμή που ο αγώνας είναι μονός, οι Δανοί έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται την πρώτη τους παρουσία σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όση κι αν είναι η ποιοτική διαφορά.

Ο νικητής θα παίξει με αυτόν του Γουλβς – Σεβίλλη.

Παράδοση

  • Άλλη μια φορά συναντήθηκαν, σε όμιλο του Champions League το 2006-07, η καθεμιά νίκησε στην έδρα της: 1-0 στο «Πάρκεν», 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ».
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά 5-1-2 ενάντια σε ομάδες από τη Δανία, μόνες της ήττες η… προαναφερθείσα συν άλλη μια, από τη Μίντιλαντ (σε ρεβάνς του 5-1 όμως, το ’16, στο Europa).
  • Ο απολογισμός της Κοπεγχάγης κόντρα σε αγγλικές ομάδες είναι 1-4-5, μόνο τη Γιουνάιτεντ έχει νικήσει!

Αγωνιστικά νέα

Για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσιερ θα απουσιάσει ο τραυματίας Τζόουνς.

Από την Κοπεγχάγη εκτός είναι ο τιμωρημένος επιθετικός Μίκαελ Σάντος, καθώς και οι Σίγκουρτσον (αμυντικός), Φίσερ (μέσος) και Τόμσεν (μέσος).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  • 2η συμμετοχή της στη φάση των “8” του Europa League. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2016/17, όταν και απέκλεισε την Άντερλεχτ στην παράταση του “Όλντ Τράφορντ” με γκολ του Ράσφορντ (2-1 εντός, 1-1 εκτός)
  • Στους τελευταίους 21 αγώνες στο πλαίσιο της διοργάνωσης, κέρδισε τους 15 και ηττήθηκε μόλις 1 φορά. Σε αυτούς σκόραρε συνολικά 42 τέρματα, δεχόμενη μόλις 8, ενώ στους 14 από τους 21 κράτησε το μηδέν στην άμυνά της.
  • Σε γερμανικό έδαφος μετρά 5 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί 6 φορές σε 15 συνολικά αναμετρήσεις, όλες εναντίον γερμανικών ομάδων. Πρώτη φορά αγωνίζεται στην Κολωνία στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κοπεγχάγη

  • Mετράει συνολικά 3 προκρίσεις από τους ομίλους του Europa League σε 7 συμμετοχές, αλλά τούτη είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα παίξει σε φάση προημιτελικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
  • Έχει πάρει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 12 αγώνες συνολικά αγωνιζόμενη στις νοκ άουτ αναμετρήσεις της διοργάνωσης.
  • Δεν έχει κερδίσει ποτέ όταν αγωνίζεται στη Γερμανία, μετρώντας 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση σε γερμανικό έδαφος, ήταν τη σεζόν 2014/15 η ήττα με 4-0 από τη Λεβερκούζεν για τα play offs του Champions League.

Προγνωστικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη

Ασος του 1.25 – 1.30 σε μονό ματς, χωρίς θεατές, σε ουδέτερο, δεν ποντάρεται. Ισα ίσα οι Δανοί, με την καλή τους άμυνα, ίσως βάλουν δύσκολα στους Αγγλους. Ρισκαδόρικη σκέψη η ισοπαλία στο ημίχρονο, με άσο τελικό, για σκόρερ τέτοια ματς περιμένει ο Ράσφορντ…

Ρίσκο

10/8, 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη: Χ ημίχ. / 1 τελ. (4.10)

Σκόρερ

10/8, 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη: Ράσφορντ (2.30)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις