Το City Football Group παίρνει στα χέρια του (και) την Μπαΐα

Το City Football Group παίρνει στα χέρια του (και) την Μπαΐα

Όσο για την Μπαΐα, η ελπίδα του Μανσούρ είναι ο σύλλογος να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Μετά την Παλέρμο, ένα νέο εγχείρημα για το City Football Group: η εταιρεία που ελέγχει την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι και της οποίας επικεφαλής είναι ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, αποφάσισε να «προσγειωθεί» και στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με αναφορές από τα δίκτυα Rete Globo, τον Αύγουστο θα ανακοινωθεί ότι το City Football Group θα γίνει μέρος της ιδιοκτησίας της Μπαΐα, ενός συλλόγου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση (μαζί με την Γκρέμιο) στη βραζιλιάνικη Β΄ Εθνική.

Επικεφαλής είναι η Κρουζέιρο, η οποία ανήκει στον παλαίμαχο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ρονάλντο, ενώ η Βάσκο ντα Γκάμα, που ανήκει στην 777 Partners (το αμερικανικό ταμείο που ελέγχει τη Τζένοα), είναι δεύτερη.

Όσο για το CFG, η Μπαΐα θα είναι ο δωδέκατος σύλλογος, παγκοσμίως, υπό τον έλεγχο της εκμετάλλευσης. Προς το παρόν κατέχει, με ποσοστά που κυμαίνονται από το 100% των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι έως το 20% της ιαπωνικής Γιοκοχάμα Μαρίνος, δέκα ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ, τη Νέα Υόρκη στο MLS των ΗΠΑ, τη Μελβούρνη Σίτι στην Αυστραλία, τη Γιοκοχάμα Μαρίνος στην ιαπωνική J-League, τη νεοπροαχθείσα Χιρόνα στη La Liga, τη Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε στην Ουρουγουάη, τον Σιτσουάν Τζιούνιου στην κινεζική Super League, τη Μουμπάι Σίτι στην Ινδία, την Τρουά στη Γαλλία, τη Λόμελ στο Βέλγιο και την Παλέρμο στην ιταλική στη Serie B.

Επιπλέον, υπάρχει μια σχέση συνεργασίας με την Κλαμπ Μπόλιβαρ, η οποία περιλαμβάνει ένα από τα μέλη του City Football Group, δηλαδή τον Μαρσέλο Κλάουρε, συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ίντερ Μαϊάμι.

Όσο για την Μπαΐα, η ελπίδα του Μανσούρ είναι ο σύλλογος να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου ύστερα να ξεκινήσει μια εντυπωσιακή εκστρατεία ενίσχυσης.

Πρώτα όμως πρέπει ο σύλλογος να βρεθεί στην ανώτατη κατηγορία της Βραζιλίας, αλλά να εγγυηθεί κιόλας η νέα ιδιοκτησία ότι ο Νταβό, επιθετικός της ομάδας και αγαπημένος του κοινού, δεν θα πουληθεί.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις