Σκαριόλο: «Μεγάλη η πρόκληση για την εθνική Ισπανίας η αλλαγή της γενιάς»

Σκαριόλο: «Μεγάλη η πρόκληση για την εθνική Ισπανίας η αλλαγή της γενιάς»

Ο Σέρχιο Σκαριόλο έκανε τις παρακάτω δηλώσεις που αφορούν την προεπιλογή του για το φετινό Eurobasket.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ισπανίας ανέλυσε την την προεπιλογή του ενόψει του Eurobasket, και αφού αναφέρθηκε στους παίκτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δώσουν το «παρών» στην αποστολή, στάθηκε στις αξίες της εθνικής καθώς και σ’ εκείνους που έχουν προβλήματα με τραυματισμούς.

Αρχικά ο Σκαριόλο είπε ότι στην αποστολή θα είναι οι «ΤζόναθανΜπαρέιρο,ΝτάριοΜπριζουέλα,ΛορένζοΜπράουν, Κίνο Κολόμ, Αλμπέρτο Ντίαζ, Χάιμε Φερνάντεθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Ούσμαν Γκαρούμπα, Φραν Γκέρα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Σέρχιο Γιουλ, Τσάμπι Λόπεζ-Αροστέγκι, Χουάν Νούνιεζ, Τζόελ Πάρα, Χάιμε Πραντίγια, Σέμπα Σάιθ, Μίγκελ Σάλβο, Γιανκούμπα Σίμα και Σάντι Γιούστα. Ο Αμπάλντε και ο Γκαρούμπα είναι τραυματίες, θα δούμε εάν οι σύλλογοι τους θα τους δώσουν την άδεια να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις μας. Προς το παρόν θα συνεχίσουν την ανάρρωση και αποκατάσταση των τραυματισμών τους, και ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο θα πάρουν την ιατρική άδεια για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και έπειτα να έρθουν στο γκρουπ των παικτών από όπου θα επιλεχθούν οι 12 που θα συμμετάσχουν στο Eurobasket».

Και συνέχισε: «Για λόγους διαφάνειας θα ήθελα να πω τα ονόματα των 8 παικτών που θα ήθελα να ήταν στη συγκέντρωση αλλά για ιατρικούς, οικογενειακούς ή λόγω της πολιτικής των συλλόγων τους δεν μπορούν να είναι παρόντες. Άλεξ Αμπρίνες, Σάντι Αλντάμα, Βίκτορ Κλαβέρ, Σέρτζι Μαρτίνεθ, Ντάνι Ντιέθ, Πιέρ Οριόλα, Ρίκι Ρούμπιο και Γκιγιέμ Βίβες. Γνωρίζουμε την δυσκολία της στιγμής, είναι μεγάλη πρόκληση αυτή η αλλαγή γενιάς στην οποία βρισκόμαστε. Φυσικά, συνεχίζουμε να είμαστε πολύ ξεκάθαροι για τις αξίες μας. Η γενναιοδωρία, η συνοχή, η ομαδικότητα, το να μοιραζόμαστε την μπάλα στο γήπεδο, το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα και το να κάνουμε μια προσπάθεια για την οποία όλοι οι οπαδοί θα είναι περήφανοι είναι αυτά που μας έχουν κάνει γνωστούς, θαυμασμένους και ζηλευτούς σε όλο τον κόσμο. Είναι αξίες που με φροντίδα μεγαλώνουμε στους νεαρούς παίκτες μας που έρχονται από τις εθνικές νέων, που είναι καλά προετοιμασμένοι και από τους συλλόγους και που θέλουμε να διατηρήσουν όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα αλλά και τις αξίες που έχουνε, κάτι που μας χαρακτηρίζει και που προσπαθούμε να μας χαρακτηρίζει για πάντα.»

Η Ισπανία θα αναμετρηθεί εναντίον την Γεωργία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, το Βέλγιο και την Βουλγαρία στον Α’ Όμιλο του Eurobasket, το οποίο θα διεξαχθεί στην Γεωργία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις