Οι στοιχηματικές εταιρίες «σαρώνουν» τις χορηγίες στις εμφανίσεις ομάδων

Οι στοιχηματικές εταιρίες «σαρώνουν» τις χορηγίες στις εμφανίσεις ομάδων

Η μελέτη δείχνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Η SportingPedia παρουσιάζει τις συμφωνίες χορηγίας φανελών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο το θέμα «φούντωσε» μετά τις φήμες ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορευτούν οι χορηγίες εταιριών τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με πρόταση της Premier League.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάλυση των 98 ποδοσφαιρικών συλλόγων από τα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για την επερχόμενη σεζόν 2022/2023. Οι εταιρίες που θα εμφανιστούν ως κύριοι χορηγοί σε 14 διαφορετικές ομάδες με βάση τη φύση της επιχείρησής τους είναι χωρισμένες ανά κατηγορίες.

Η μελέτη δείχνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα που μπορεί να σας εκπλήξουν:

  • Οι εταιρείες που σχετίζονται με τον τζόγο εμφανίζονται ως κύριοι χορηγοί στις φανέλες του 11,2% όλων των ομάδων στα 5 πρωταθλήματα.
  • Στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, ένα τεράστιο 40% όλων των συλλόγων θα εμφανίζουν το λογότυπο μιας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στις φανέλες τους.
  • Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, εμπορικών συναλλαγών και λιανικής πώλησης αυτοκινήτων, όλες μαζί χορηγούν πάνω από το 31% των συλλόγων.
  • Υπάρχουν πέντε εταιρείες με πολλαπλές συμφωνίες χορηγίας – Cazoo (7), Fly Emirates (4), Estrella Galicia (2), Dafabet (2), DigitalBits (2).
  • Το εμπόριο, η τεχνολογία, τα οικονομικά, το λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων και τα ταξίδια είναι οι 5 τομείς με συμφωνίες χορηγίας και στα πέντε πρωταθλήματα.

Οι εταιρείες από τις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών, διαδικτυακών εμπορικών συναλλαγών και λιανικής πώλησης αυτοκινήτων επενδύουν τα περισσότερα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι υπεύθυνοι για την «ένεση» χρημάτων σε 30 από τους 98 συλλόγους σε όλη την Πρέμιερ Λιγκ, τη La Liga, τη Serie A, τη Ligue 1 και την Bundesliga. Οι άλλοι κλάδοι που στοχεύουν στην προβολή σε ποδοσφαιρικές φανέλες είναι τα Τρόφιμα και Ποτά (9,2%), Ταξίδια (8,2%), Τεχνολογία (7,1%), Ακίνητα (7,1%) και Οικονομικά (7,1%).

Αναλυτικά:

Premier League

Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών έχει τη μερίδα του λέοντος στις συμφωνίες χορηγίας των φανελών της Premier League, καθώς 8 εταιρείες από αυτόν τον κλάδο έχουν συμβόλαια για την επόμενη σεζόν. Αυτό αντιπροσωπεύει το 40% όλων των συμφωνιών και ο αριθμός μπορεί μόνο να μεγαλώσει, καθώς η Νότιγχαμ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συμφωνία χορηγίας. Από τους κορυφαίους κλάδους, μόνο εταιρείες από τον τομέα Τροφίμων και Ποτών αποφεύγουν μέχρι στιγμής τις επενδύσεις σε συλλόγους της Premier League.

La Liga

Στην Ισπανία κυριαρχούν οι εταιρείες από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, χορηγώντας 4 ομάδες της La Liga, που αποτελούν το 20% όλων των χορηγικών συμφωνιών. Η εταιρεία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων Cazoo έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με 2 συλλόγους – τη Real Sociedad και τη Valencia. Και οι 9 κορυφαίοι κλάδοι της οικονομίας που επενδύουν στο ποδόσφαιρο έχουν εξασφαλίσει συμφωνία χορηγίας με μια ελίτ Ισπανική ομάδα. Τα λογότυπα των μεσιτικών εταιρειών θα εμφανίζονται στις εμφανίσεις 3 ομάδων.

Serie A

Οι επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στο εμπόριο επισκιάζουν όλο τον ανταγωνισμό στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς υπάρχουν 4 ομάδες που λαμβάνουν χρήματα χορηγίας φορώντας τα λογότυπα τέτοιων εμπορικών σημάτων στις φανέλες τους, αντιστοιχώντας στο 20% των συμφωνιών. Δεν θα παρατηρήσετε επωνυμία Gambling σε καμία από τις φανέλες των ομάδων, καθώς απαγορεύεται από το νόμο.

Bundesliga

Οι βιομηχανίες λιανικής πώλησης αυτοκινήτων και ασφάλισης πρωτοστατούν στη Γερμανία, διοχετεύοντας χρήματα σε 3 συλλόγους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Εταιρείες από όλες τις βιομηχανίες, εκτός από τον τζόγο, τη διακόσμηση σπιτιού και την ενέργεια, έχουν υπογράψει συμβόλαιο χορηγίας μπλουζών με τουλάχιστον 1 ποδοσφαιρικό σύλλογο της Bundesliga.

Ligue 1

Στη Γαλλία, εταιρείες που ασχολούνται με το Real Estate χορηγούν 3 ομάδες, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο, 15%. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει εταιρεία τηλεπικοινωνιών που να χορηγεί καμία από τις 20 ομάδες της Ligue 1. Από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η Γαλλία είναι η μόνη όπου δεν υπάρχει εκπρόσωπος των κολοσσών των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των χορηγών φανέλας συλλόγων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις