Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η χώρα που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό

Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η χώρα που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό

Στη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και το BBC «είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του φετινού νικητή ραδιοτηλεοπτικού φορέα, του ουκρανικού UA:PBC», τονίζεται σε ανακοίνωση της EBU.

Μετά την απόφαση ότι, δυστυχώς, η διοργάνωση του επόμενου έτους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, η EBU διερεύνησε διάφορες επιλογές με τον νικητή ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, το BBC, ως επιλαχών του Διαγωνισμού του 2022, κλήθηκε από την EBU να ενεργήσει ως διοργανωτής ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχτηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα αναδείξει τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φετινοί νικητές, η Ουκρανία, θα γιορταστούν και θα εκπροσωπηθούν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις