Φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο το MLS – Εκτός αγωνιστικού χώρου για τρία λεπτά οι τραυματίες

Φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο το MLS - Εκτός αγωνιστικού χώρου για τρία λεπτά οι τραυματίες

Σε μια προσπάθεια να εξαλείψει το φαινόμενο των «ψεύτικων» τραυματισμών παικτών, το MLS πήρε μια απόφαση-τομή στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Μπορεί το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ να είναι τα τελευταία χρόνια σε τροχιά ανάπτυξης και να μην είναι τόσο δημοφιλές σπορ όπως στην Ευρώπη, αλλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού παρουσιάζονται έτοιμοι να πάρουν αποφάσεις-τομή για το άθλημα, ώστε αυτό να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή του MLS ανακοίνωσε δύο νέους κανονισμούς με τον έναν να αποτελεί το… αντίδοτο για τους τραυματισμούς που πάρα πολλές φορές που προσποιούνται οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που θέλουν να «παγώνουν» τον ρυθμό ενός παιχνιδιού.

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Όπως ανακοίνωσε η λίγκα, αν ένας παίκτης παραμένει στον αγωνιστικό χώρο για πάνω από 15 δευτερόλεπτα, τότε υποχρεωτικά το ιατρικό τιμ θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για τις πρώτες βοήθειες και θα τον οδηγεί εκτός ορίων.

Από τη στιγμή που ο παίκτης είναι εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι υποχρεωμένος να μείνει εκτός αυτού για τουλάχιστον τρία λεπτά, με τις εξαιρέσεις να αφορούν στους τραυματισμούς στο κεφάλι, στα προβλήματα καρδιάς και άλλα «σοβαρά ιατρικά περιστατικά».

«Ο νέος κανόνας θα αυξήσει επίσης τον αποτελεσματικό χρόνο αγώνα μειώνοντας την πιθανότητα οι παίκτες να προσποιούνται τραυματισμούς και επιφέροντας καθυστερήσεις στους αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε το νέο κανονισμό, καθώς πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει θετικά το παιχνίδι μας με πολλούς τρόπους», δήλωσε ο Άλις Κέρτις, που είναι αντιπρόεδρος του MLS NEXT Prο και πρόσθεσε: «Όχι μόνο θα επιτρέψει στους επαγγελματίες γιατρούς μας να περιθάλψουν τους αθλητές μας σε λιγότερο πιεσμένο, πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, αλλά θα απευθυνθεί επίσης σε παίκτες ή ομάδες που καθυστερούν σκόπιμα τον αγώνα προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με λιγότερες διακοπές στο παιχνίδι, οι θαυμαστές που παρακολουθούν θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο ποδόσφαιρο και λιγότερες διακοπές».

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Ο δεύτερος κανονισμός αφορά στην κόκκινη κάρτα και σύμφωνα με αυτόν όποιος παίκτης αποβάλλεται δεν θα εκτίει την ποινή του στο επόμενο ματς, αλλά στο ματς του επόμενου γύρου κόντρα στην ομάδα με την οποία αποβλήθηκε.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις