Επόμενος πρωθυπουργός Βρετανίας: Τα φαβορί για τη διαδοχή του Τζόνσον

Επόμενος πρωθυπουργός Βρετανίας

Επόμενος πρωθυπουργός Βρετανίας: Οι πρώτες αποδόσεις για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον. Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν έδαφος τις τελευταίες ώρες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 6 Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως ήταν λογικό, δεν άντεξε στην πίεση μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις -πάνω από 60 μέσα σε 48 ώρες- των στελεχών του και υπέβαλλε την παραίτησή του. Τι θα συμβεί όμως από εδώ και πέρα; Ποιος θα τον διαδεχθεί;

Το πρώτο που θα συμβεί είναι οι εσωκομματικές διαδικασίες των Τόρις, για την αλλαγή του ηγέτη του κόμματος και κατ’ επέκταση της χώρας. Μέχρι τότε, ο Μπόρις Τζόνσον, παραμένει πρωθυπουργός. Οποιοσδήποτε βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να δηλώσει υποψήφιος για την ηγεσία, εφόσον έχει προταθεί από τουλάχιστον οκτώ συναδέλφους του.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Ο νικητής που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία, θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος για να εδραιώσει την ηγεσία του, μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές.

Επόμενος πρωθυπουργός Βρετανίας: Οι αποδόσεις

Και κάπου εδώ, μπαίνει στην κουβέντα το στοίχημα! Φαβορί, ως φαίνεται αυτές τις πρώτες ώρες μετά την παραίτηση Τζόνσον, παρουσιάζεται ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, ο οποίος προσφέρεται σε τιμές γύρω από το 3.75. Διαχειριστικέ, σύμφωνα με τους Βρετανούς, άριστα τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ έχει σχέσεις και με τη Σκωτία.

Ακολουθεί στο 5.00 ο Ρίσι Σουνάκ. Μέχρι πρότινος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρούνταν φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζόνσον. Ωστόσο, η κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία του στοίχισε πολιτικά, ενώ το γεγονός πως συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν βοηθά ιδιαίτερα το στόχο του.

Τρίτο φαβορί, η Πένι Μορτόντ στο 7.00. Υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Στο 8.00 συναντάμε τον Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρωθυπουργός, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν άρρωστος με κορωνοϊό.

Στο 10.00 πλασάρονται οι Σατζίντ Τζαβίντ και Τομ Τούγκενχατ. Ο πρώτος έχει περάσει από σχεδόν όλες τις κυβερνητικές θέσεις: υπουργός Οικονομικών, Στέγασης, Εσωτερικών, Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και -η τελευταία θέση του- Υγείας. Ο δεύτερος, ηγούταν της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται πως χάνει έδαφος η Λιζ Τραζ που παρουσιαζόταν ως δεύτερο φαβορί και πλέον προσφέρεται στο 11.00. Είναι από του λίγους υπουργούς του Τζόνσον, που δεν τον εγκατέλειψαν, κάτι που μάλλον της κοστίζει.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις