Φρένο από ΕΠΟ στη σύμβαση Ολυμπιακού με Cosmote

Ολυμπιακός: Με τον 17χρονο Χριστοφιλόπουλο

Eγκρίθηκε μόνο ο πρώτος χρόνος – Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τα τηλεοπτικά

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ήρθε ως θέμα η έγκριση της χρυσοφόρας τηλεοπτικής σύμβασης του Ολυμπιακού με την Cosmote για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του πρωταθλήματος και των φιλικών, η οποία σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί, θα φέρει στο ταμείο των “ερυθρόλευκων” περίπου 17 εκάτ. ευρώ ετησίως.

Όπως είναι γνωστό το συμβόλαιο είναι διάρκειας τριών τριών ετών (2022 – 2025). Όμως η ΕΠΟ ενέκρινε το συμβόλαιο μόνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2022 – 2023) και για τις άλλες δύο αγωνιστικές περιόδους επιφυλάχτηκε, επειδή πρόθεση της διοίκησης είναι από την περίοδο 2023 – 2024, να ισχύσει η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Super League, όπως προβλέπεται στο καταστατικό της.Το θέμα αυτό, δηλαδή η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023 – 2024, συζητήθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκτελεστικής επιτροπής, μεταξύ του Τ. Μπαλτάκου και των εκπροσώπων από επτά ΠΑΕ της Super League 1.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εφαρμογή της κεντρική διαχείρισης και στην επιβολή ποινής σε όσες ομάδες δεν ακολουθησούν. Το θέμα θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που θα γίνει στις 15  Ιουλίου στην Ξάνθη. Είναι σαφές ότι αν ισχύσει η κεντρική διαχείριση, που όμως είναι κόντρα στο νόμο ο οποίος δίνει το δικαίωμα στις ομάδες της κατηγορίας να διαπραγματεύονται μόνες τους τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, θα υπάρξει εμπλοκή σε μεγάλο ή μικρό βαθμό με τη σύμβαση Ολυμπιακού – Cosmote.Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό ο Ολυμπιακός προσέφυγε πριν από μήνες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και δικαιώθηκε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση του ΔΣ της SL1  να εισαχθεί η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση στο καταστατικό της.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις