NBA: Οι εταιρίες κρυπτονομισμάτων «εκτόξευσαν» στα 1,6 δισ. τα έσοδα

NBA: Οι εταιρίες κρυπτονομισμάτων «εκτόξευσαν» στα 1,6 δισ. τα έσοδα

Για το ΝΒΑ οι συνεργασίες με εταιρείες από την αγορά crypto θεωρούνται ως η δεύτερη πιο προσοδοφόρα κατηγορία χορηγιών

Οι χορηγίες από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων οδήγησαν σε αύξηση – ρεκόρ τα έσοδα του ΝΒΑ στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NBA άγγιξαν τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Το εν λόγω χρηματικό ποσό μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 13% συγκριτικά με τα έσοδα για τη σεζόν 2020-21 τα οποία υπολογίζονται σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα, τη σεζόν 2018-19, η εθνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από χορηγίες.

Για το ΝΒΑ οι συνεργασίες με εταιρείες από την αγορά crypto θεωρούνται ως η δεύτερη πιο προσοδοφόρα κατηγορία χορηγιών για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μερίδα του λέοντος ανήκει σε 5 «παίκτες» που απέκτησαν το 90% της δαπάνης. Ο λόγος για τις Crypto.com, Webull, Coinbase, FTX και Socios.

Υπενθυμίζεται πως οι Λος Άντζελες Λέικερς πριν από μερικούς μήνες, υπέγραψαν συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 20 χρόνια, με την crypto.com για τη μετονομασία του γηπέδου τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις