Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου

Σημαντικές αλλαγές στο on line στοίχημα μέσα στον Μάρτη

Ποιες οι νέες τεχνολογίες;

Να καταπολεμήσει τον παράνομο τζόγο που έχει μετατραπεί σε μάστιγα της εποχής με σημαντικές απώλειες τόσο για τους νόμιμους παρόχους όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε σύναψη σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρεία του χώρου μέσω της οποίας αναμένεται να επιτυγχάνεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα ο εντοπισμός στο τόπο οι οποίοι παρέχουν παράνομες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελληνική επικράτεια καθώς και των ιδιοκτητών και διαχειριστών αυτών είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα.

«Η μάχη για την αντιμετώπιση και τον αποτελεσματικό περιορισμό του παράνομου τζόγου είναι διαρκής βασικός στόχος παραμένει η ασφάλεια και προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή του στα παράνομα δίκτυα» αναφέρουν στελέχη της Επιτροπής.

Μάλιστα τονίζουν ότι «η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την έρευνα και τον εντοπισμό των παράνομων αυτών δικτύων συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων στην πληρότητα των αποτελεσμάτων και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές».

Η συνέργεια αυτή, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω προστιθέμενη αξία στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της ΕΕΕΠ αφού θα επιτρέψει όχι μόνο τον εντοπισμό των παράνομων ιστότοπων και εφαρμογών αλλά και τον εντοπισμό όσων συνεργάζονται μαζί τους προβάλλοντας τις παράνομες υπηρεσίες τους και καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση σε αυτές.

«Η παραπάνω δράση συνιστά ένα ακόμα όπλο που βάζω στη φαρέτρα της Επιτροπής πώς να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον για να διασφαλίσει τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας» καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιάσει και προχωρά και σε επιπλέον ενέργειες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις