Στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις: Γιατί αξίζει το ποντάρισμα

Στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις με εικόνα που να δείχνει το κουπόνι στοιχήματος.

Γιατί να ποντάρω σε χαμηλές αποδόσεις; Έχουν αξία στο στοίχημα;

Στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις

Αν ασχολείσαι έστω και περιστασιακά με το στοίχημα, τότε ξέρεις ότι η απόδοση είναι το Α και το Ω στο μακροπρόθεσμο κέρδος. Η πραγματική αξία στο στοίχημα βρίσκεται λιγότερο στο ποια είναι η κορυφαία ομάδα στο γήπεδο και περισσότερο στο πόσο αντικατοπτρίζουν οι αποδόσεις την αλήθεια. Ο επιτυχημένος παίκτης είναι εκείνος που καταφέρνει να ζυγίσει ρίσκο και πιθανό κέρδος και να παίζει όποτε η ζυγαριά είναι γυρισμένη προς το μέρος του. Στις υψηλές αποδόσεις είναι πιο εύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο. Μπορείς με μια ματιά να πεις ότι αυτό το 7.50 αξίζει το ρίσκο. Στις χαμηλές αποδόσεις είναι πιο δύσκολο. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πότε και πώς παίζουμε στοίχημα με μικρές αποδόσεις, καθώς και κάποιες στρατηγικές για να σε βοηθήσουν να πας στο ταμείο.

Αρχικά τι είναι μια μικρή απόδοση; Ποιες θεωρούνται μικρές έναντι των άλλων; Χοντρικά μιλώντας, χαμηλές αποδόσεις είναι εκείνες που βρίσκονται κάτω του 1.40. Για πρακτικούς λόγους ξεχνάμε σχεδόν εντελώς ότι βρίσκεται κάτω του 1.20. Κατά κανόνα αυτά τα σημεία δεν αξίζουν ποτέ την προσοχή μας. Οπότε σε αυτόν τον οδηγό θα ασχοληθούμε με ένα εξαιρετικά μικρό παράθυρο: τις στοιχηματικές αποδόσεις μεταξύ 1.20 και 1.40.

Γιατί να ποντάρω στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις;

Το ποντάρισμα σε χαμηλές αποδόσεις είναι θεωρητικά ένα στοίχημα με μικρότερο ρίσκο. Είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν είτε νέοι παίκτες, χωρίς μεγάλη εμπειρία είτε παίκτες που παίζουν με μεγάλα πακέτα. Ο κίνδυνος για τους άπειρους παίκτες είναι πως πολλές φορές τυφλώνονται από τα ονόματα των ομάδων στο κουπόνι και πηγαίνουν «καρφί» στο φαβορί. Για παράδειγμα, στις 22 Φεβρουαρίου 2020, η Ρεάλ Μαδρίτης (σε κακό φεγγάρι) αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Λεβάντε. Το διπλό της Ρεάλ πλήρωνε 1.35. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι στοιχηματικές έδιναν στη Ρεάλ 75% πιθανότητα να κερδίσει. Κι όμως, τα τρία τελευταία χρόνια, πριν από αυτό το ματς, η Ρεάλ είχε δύο νίκες σε πέντε ματς εντός και εκτός έδρας με τη Λεβάντε. Τι έγινε στις 22 Φλεβάρη του 2020; H Λεβάντε, που πλήρωνε 7.35, κέρδισε 1-0. Το 90% του τζίρου είχε συγκεντρωθεί στο διπλό.

Σημαίνει αυτό ότι απορρίπτουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τις μικρές αποδόσεις; Οχι. Στις τελευταίες αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος, όταν ένα φαβορί θέλει τη νίκη, έχει κίνητρο και είναι έτοιμο να τα δώσει όλα, τότε αξίζει ίσως στήριξη. Ή όταν το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, ή όταν είναι το αουτσάιντερ που έχει προβλήματα (απουσίες, κούραση, ντεφορμάρισμα, κακό κλίμα). Και φυσικά δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο. Στο στοίχημα μπάσκετ και στο στοίχημα τένις οι μικρές αποδόσεις έχουν άλλη εντελώς προσέγγιση.  Σε σπορ όπως αυτά, που το φαβορί κερδίζει πιο συχνά, τότε η μικρή απόδοση μπορεί ξαφνικά να έχει αξία.

Τι να προσέξεις

Στο παραπάνω παράδειγμα είδαμε πώς όλος ο πλανήτης έπεσε πάνω στην ντεφορμέ Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι κι εσύ, αν δεν θες να πέφτεις θύμα του φαβοριτισμού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις είναι η φόρμα του φαβορί που δίνεται σε τόσο χαμηλή τιμή. Γιατί γις τις αποδόσεις του 1.40 και κάτω, δεν αρκεί μόνο ένα καλύτερο ρόστερ. Πρέπει η καλύτερη ομάδα να βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δες τα τελευταία αποτελέσματα, το ποινολόγιο και τα αγωνιστικά νέα πριν βάλεις τα λεφτά σου στο φαβορί.

Εκτός της κατάστασης, κάτι που πρέπει να εξετάσεις είναι το κίνητρο των δύο ομάδων και ειδικά του φαβορί. Σκέψου κάτι απλό: Από τη μία ένας αδιάφορος πρωτοπόρος πρωταθλήματος, που σκέφτεται τον τελικό Κυπέλλου της επόμενης βδομάδας. Από την άλλη κάποια ομάδα που θέλει νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία. Αν ο αγώνας τους γινόταν τον Οκτώβρη, ίσως το ποντάρισμα στο 1.30 να έβγαζε νόημα. Τώρα ίσως είναι ένα ματς που δεν ακουμπιέται.

Τέλος, ξεκάθαρα δεν αγγίζουμε τέτοιου είδους αποδόσεις σε τοπικά ντέρμπι. Ακόμα και τις εποχές της παντοδυναμίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν η γειτόνισσα Σίτι ήταν ομάδα «ασανσέρ» μεταξύ κατηγοριών, οι «Πολίτες» έφευγαν από το ντέρμπι με μία νίκη ανά τέσσερα παιχνίδια κατά μέσο όρο.

Παρολί με χαμηλές αποδόσεις

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που συνδυάζουν πολλές χαμηλές αποδόσεις σε ένα παρολί. Κίνηση αρχάριων παικτών, κατά βάση, που θεωρούν ότι αν συνδυάσουν τέσσερα σημεία του 1.35, φτιάχνουν μια απόδοση με χαμηλό ρίσκο. Μόνο που δεν είναι έτσι. Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω αριθμό, τέσσερα σημεία του 1.35 μας δίνουν μια συνολική απόδοση 3.32. Είναι σαφώς πιο εύκολο να επιβεβαιωθεί ένα σημείο του 3.32, ή του 3.50 (παραδοσιακή απόδοση ισοπαλίας στο ποδόσφαιρο), παρά τέσσερα του 1.35 και ο λόγος δεν είναι άλλος από την γκανιότα. Όταν παίζεις μονά παιχνίδια περιορίζεις την γκανιότα. Στα συστήματα κάθε σημείο φέρνει τη δική του γκανιότα και αυτή πολλαπλασιάζεται.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που μια μικρή απόδοση μπορεί να βοηθήσει. Σε ένα σημείο με ικανοποιητική απόδοση, μπορεί κανείς να κολλήσει ένα πιο «σίγουρο» (όσο κι αν σίγουρα δεν υπάρχουν στο σύστημα) σημείο του 1.30, για να ανεβάσει την απόδοσή του. Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται συχνά στα combo bets και το bet builder.

Στρατηγική με χαμηλές αποδόσεις

Μια δημοφιλής στρατηγική που βασίζεται στο στοίχημα σε σημεία με χαμηλή απόδοση, είναι ένα προοδευτικό σύστημα. Ο παίκτης ποντάρει, για παράδειγμα, 20 ευρώ σε ένα ματς με απόδοση 1.20. Εστω ότι κερδίζει. Μετά επιλέγει ένα ματς με αντίστοιχη απόδοση και τα βάζει όλα, δηλαδή 24 ευρώ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να διπλασιαστεί το κέρδος. Συνήθως χρειάζονται έξι με οκτώ σερί νίκες για να πετύχει. Ομως θέλει προσοχή, τύχη, πολλή μελέτη, και πειθαρχία έναντι της απληστίας.

Μπορεί η στοιχηματική να κλείσει τον λογαριασμό μου αν παίζω μικρές αποδόσεις;

Εξαρτάται. Αν συνεχώς ποντάρεις μεγάλα ποσά σε μικρές αποδόσεις, ειδικά αν παίζεις σε μονά αποδεκτά, πολλές στοιχηματικές μπορεί να σε βάλουν σε «μαύρη λίστα». Δύσκολα θα κλείσουν τον λογαριασμό σου, αλλά είναι πιθανό να σου βάλουν κάποια όρια. Αν δεν θέλεις να συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως να πρέπει να αλλάξεις λίγο το στυλ παιχνιδιού σου.

Μπορείς, για παράδειγμα, να ποντάρεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια από τα κέρδη σου σε μία μεγαλύτερη απόδοση στο live. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να μπερδέψεις τις στοιχηματικές και να αποφύγεις τυχόν περιορισμούς.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις